تحلیل سبک های تصمیم گیری خرید مصرف کنندگان محصولات ورزشی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد ورزش، سلامت، جامعه
  • کد COI اختصاصی: CDLC03_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 336
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمدپوری

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

علی اکبر داستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه ازاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

داود نصراصفهانی

دکتری مدیریت ورزشی مدرس دانشگاه ازاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی و مقایسه سبک های تصمیم گیری خرید مصرف کنندگان محصولات ورزشی در میان بانوان ورزشکار و غیر ورزشکار شهر اصفهان بود. این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیتی از نوع تحقیقات توصیفی - مقایسه ای بود که به صورت پیمایشی انجام شد. جامعه آماری مصرف کنندگان محصولات ورزشی شهر اصفهان بود که تعداد دقیقی آن ها وجود ندارد لذا حجم نمونه برابر با ۳۸۴ نفر در نظر گرفته شد و از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. این تحقیق با الگوگیری از مدل سبک های تصمیم گیری خرید مصرف کننده اسپرولز و کندل انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه اصلاح شده ای با ۵۰ گویه براساس مقیاس لیکرت بود. پرسشنامه سبک های تصمیم گیری خرید با استفاده از نظر اساتید و صاحب نظران حوزه مدیریت ورزشی و بازاریابی مورد بررسی قرار گرفت. و روایی و پایایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ انجام شد. براساس نتایج بدست آمده بانوان ورزشکار و غیر ورزشکار، دارای شش گرایش خرید مشترک (۱. قیمت گرایی ۲. تفریح گرایی ۳. برندگرایی ۴. تبلیغ گرایی ۵. مدگرایی و ۶. سردرگمی هنگام خرید) دو گرایش مشابه (۷. کیفیت گرایی و ۸. خریداران حساس به محیط و سلامتی) و دو گرایش متفاوت هستند. سبک های خرید ویژه بانوان ورزشکار شامل گرایش به ۱. توصیه پذیری و ۲. ذخیره سازی زمان و انرژی، و سبک های ویژه بانوان غیر ورزشکار ۱. گرایش به خرید عادتی /. وفادارانه و ۲. خرید بی دقت و آنی است.

کلیدواژه ها

سبک تصمیم گیری،مصرف کننده اصفهان، محصولات ورزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.