ارزیابی رابطه بین نوشیدن آب و توانایی سنگنوردی در بین سنگنوردان بولدرینگ، بلند و ترکیبی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد ورزش، سلامت، جامعه
  • کد COI اختصاصی: CDLC03_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه رسول نیا

کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی گروه علوم ورزشی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین ایران

پرنیان اصل فلاح

کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی گروه علوم ورزشی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین ایران

فاطمه مختارزاده

کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی گروه علوم ورزشی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین ایران

شقایق مدبری

استادیار گروه علوم ورزشی ، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین ایران

چکیده

هدف: سنگ نوردی ورزشی رو به رشد، سخت و جدید است. شناسایی فاکتورهای موثر در عملکرد سنگنوردان به منظور بهبود کیفیت اجرای آنها در شرایط سخت و پرتنشی مانند رقابت های ورزشی بسیار حائزاهمیت است. مصرف نوشیدنی به عنوان یکی از فاکنو.رهای موثر بر عملکرد ورزشکار شناخته شده است هدف پژوهش حاضر ارزیابی رابطه بین مصرف نوشیدنی آب و توانایی سنگنوردی در بین سنگنوردان بولدرینگ، بلند و ترکیبی است. روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی بوده ودو پرسشنامه آنلاین، مصرف نوشیدنی و ارزیابی توانایی سنگنوردان، در بین مربیان باشگاه های استان همدان توزیع شد. ۶۱ سنگنورد پرسشنامه را تکمیل کردند. یافته ها: نتایج نشان داد که تفاوت آماری معنی داری بین زمان نوشیدن، مقدار مصرف نوشیدن و تعداد دفعات نوشیدن آن در بین زنان و مردان سنگنورد در سه رشته وجود ندارد. p> ۰/۰۵ علاوه بر این نتایج همبستگی پیرسون مشخص شد کرد که تنها رابطه مثبت معنی داری بین زمان نوشیدن اب و درجه توانایی سنگنوردان بخصوص سنگنوردان بولدرینگ وجود دارد p=۰/۰۳ نتیجه گیری: پژوهش حاضر نشان داد که زمان، مقدار و تعداد دفعات مصرف نوشیدنی در هر سه رشته سنگنوردی با درجه توانایی های مبتدی تا پیشرفته حائز اهمیت است در حالیکه سنگنوردان پیشرفته و ماهر با توانایی بالاتر تمایل بیشتری به نوشیدن آب در حین سنگنودی دارند.

کلیدواژه ها

زمان نوشیدن آب، درجه توانایی سنگنورد، بولدرینگ، سنگنوردی بلند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.