بررسی تاثیر کاربرد منطق فازی در آمیخته بازاریابی (مورد مطالعه: شرکت سیمان آبیک استان البرز )

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM02_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 324
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زندیه شیرازی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع ، دانشگاه آزاد اسلامی اراک

محسن سلیمانی

دکتری مهندسی صنایع ، استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی اراک

پیمان غفاری آشتیانی

دکتری مدیریت بازرگانی ، استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی اراک

چکیده

هدف این تحقیق بررسی تاثیر منطق فازی در آمیخته بازاریابی شرکت سیمان آبیک استان البرز می باشد. در این تحقیق از نظرات ۱۵ نفر از مدیران و ۱۰۰ نفر از کارکنان سازمان استفاده شده است. در مرحله اول برای تعیین متغیرهای تعیین کننده آمیخته بازاریابی از مقاله حسینی و رضوانی، ۱۳۹۷ و روش دلفی استفاده شده است که بدین ترتیب ۱۰ معیار انتخاب شدند. در مرحله بعد برای تعیین درجه اهمیت متغیرهای تعیین کننده آمیخته بازاریابی از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی استفاده شد و نتایج نشان داد که فروش مطلوب، سودآوری مطلوب، رضایتمندی مشتری دارای بیشترین درجه اهمیت و تبلیغات رقیب ۱، تبلیغات رقیب ۲ ، قیمت رقیب ۱، قیمت رقیب ۲ دارای کمترین درجه اهمیت می باشند. در مرحله بعد تاثیر منطق فازی بر آمیخته بازاریابی با استفاده از نرم افزار spss بررسی شد و نتایج نشان داد که از آنجایی که در آزمون کلموگروف اسمیرنف مقادیر سطح معنی داری از ۰۵ / ۰ کمتر بود جامعه غیرنرمال بوده و باید از روشهای ناپارامتریک استفاده شود که در این مرحله از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد و نتایج نشان داد که منطق فازی بر کیفیت محصول، قیمت محصول و هزینه های ترفیع و تبلیغات موثر است ولی بر هزینه های توزیع موثر نیست. در مرحله بعد با استفاده از عوامل تعیین کننده به اولویت بندی متغیرهای آمیخته بازاریابی با استفاده از روش تاپسیس فازی پرداخته شد و نتایج نشان داد که معیار کیفیت با نزدیکی نسبی ۶۶۷ / ۰ در اولویت اول، معیار قیمت با نزدیکی نسبی ۶۱ / ۰ در اولویت دوم، معیار توزیع با نزدیکی نسبی ۵۰۸ / ۰ در اولویت سوم و معیار ترفیع با نزدیکی نسبی ۲۹۲ / ۰ در اولویت چهارم قرار گرفت.

کلیدواژه ها

منطق فازی؛ آمیخته بازاریابی؛ تاپسیس فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.