کاهش آلاینده های نفتی با استفاده از موجودات فیلترکننده در جنگل های مانگرو قشم در خلیج فارس
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش بین المللی خلیج فارس
- کد COI اختصاصی: ICPERSIANGOLF01_149
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1260
نویسندگان
دانش آموخته رشته شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
چکیده
فلزات سنگین از مهمترین آلاینده های محیطی هستند که طی آلودگی های نفتی و عمل کردهایی نظیر استخراج معادن، ورود پساب های کارخانه های صنعتی به محیط زیست وارد می گردند و باعث آلودگی اکوسیستم های طبیعی می شوند. با توجه به اهمیت خلیج فارس در ارتباط با برداشت و انتقال نفت و همچنین ورود پساب های صنعتی همواره مقادیر زیادی از آلاینده ها به این اکوسیستم آبی و آبزیان وارد می گردد . استفاده از صدف برای کاهش آلاینده ها ازجمله روش های تصفیه بیولوژیکی است. صدفSacostrea cucullata از جمله صدف های بومی خلیج فارس است و یکی از صدف های مهم فیلتر کننده می باشد . هدف اصلی این تحقیق بررسی میزان جذب فلز کادم یوم ( 150 میکروگرم در لیتر ) و مس ( 200 میکرو گرم در لیتر ) توسط صدف در شرایط کاملا میدانی می باشد. صدف های زنده غلظت کادمیوم و مس را به ترتیب از 150 و 200 میکروگرم در لیتر به طور متوسط به میزان 118/68 و 133/30 میکروگرم در لیتر کاهش دادند . نتایج نشان دادند که پوسته های مرده نیز توانایی خوبی در کاهش غلظت فلزات دارند که بخشی از این توانایی به جوامع میکروبی که بر روی این پوسته ها زیست می کنند بستگی دارد . با توجه به نتایج گرفته شده مشخص می شود که صدفSacostrea cucullata توانایی بالایی در جذب فلزات سنگین دارا میباشد و می توان از آنها به عنوان فیلتر زیستی استفاده کردکلیدواژه ها
آلاینده های نفتی، فلزات سنگین، صدفSacostrea cucullata نرخ پالایش، خلیجفارسمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.