آسیب شناسی نظام مدیریت عملکرد واحد بازاریابی و فروش با استفاده از روش کارت امتیازی متوازن (مطالعه موردی: گروه شرکت های صنایع استیل البرز و هفت الماس)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در مدیریت و حسابداری، دوره: 4، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_ARMA-4-14_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین طالقانی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی

چکیده

به منظور آسیب شناسی نظام مدیریت عملکرد واحد بازاریابی و فروش گروه شرکت های صنایع استیلالبرز و هفت الماس در هر یک از ۴ بعد کارت امتیازی متوازن و نیز سنجش توازن میان ابعاد موردبررسی این تحقیق به روش توصیفی – پیمایشی از لحاظ گردآوری اطلاعات و نیز از نظر هدف باروش کاربردی انجام پذیرفت. جامعه آماری این پژوهش به دو گروه درونی (مدیران و کارشناسان) وبیرونی (مشتریان) تقسیم گردید. نمونه گیری گروه نخست به صورت سرشماری و مشتریان بهصورت تصادفی ساده با حجم نهایی نمونه ۴۳۲ نفر در نظر گرفته شد. جمع آوری اطلاعات با استفادهاز فنون مصاحبه، مشاهده و ارائه پرسشنامه انجام شد. سنجش پایایی پرسشنامه بر اساس ضریبآلفای کرونباخ برای پرسشنامه مربوط به مدیران ۰/۸۹، پرسشنامه مربوط به کارشناسان پرسشنامه مربوط به مشتریان ۰/۷۴ ۰ به دست آمد. پس از اجرا، به وزن دهی و امتیازبندی شاخص هاو ابعاد مورد نظر پرداخته شده است. در نهایت با استفاده از آزمون های آماری مانند کولموگروف-اسمیرنوف و فریدمن و همبستگی کندال، این نتیجه به دست آمد که عملکرد واحد بازاریابی و فروششرکت مورد مطالعه در چهار منظر رشد و یادگیری، فرآیندهای داخلی، مشتری و مالی به ترتیبامتیازات ۲/۳۶، ۲/۱، ۳/۹۴ و ۴/۵۲ (از امتیاز ۵) را کسب نمود که به طور کلی عملکرد واحد با توجه به خط برش ۲/۹۸ از ۵، در حد «نسبتا قابل قبول» میباشد. پس از آن به اولویت بندی شاخص های هر بعد پرداخته شده است؛ در رابطه با توازن میان ابعاد نیز نتیجه به دست آمده حاکی از معناداریرابطه بین برخی ابعاد با یکدیگر بوده است، اما دلیلی بر اثبات توازن میان ابعاد مورد ارزیابی به دستنیامد؛ و داده ها مبین این امر است که عمدتا توجه سازمان به بعد مالی معطوف است.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی، بازاریابی و فروش، ارزیابی عملکرد، مدیریت عملکرد، کارت امتیازی متوازن، BSC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.