سازمان بهداشت جهانی و نقد عملکرد آن از منظر حقوقی و ساختار تشکیلاتی مطابق اساس نامه آن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنگره علمی پژوهشی فقه، حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
  • کد COI اختصاصی: LETCONF01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساوالان محمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

صادق بشیره

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

چکیده

سلامتی یکی از عناصر اصلی زندگی بشر است. در این زمینه مهم، دولت ها همواره به دنبال همکاری جهانی بوده اند. امروزه معتبرترین نهاد در حوزه سلامت سازمان بهداشت جهانی است. سازمان بهداشت جهانی که پس از جنگ جهانی دوم تاسیس شد، دارای قدرت جهانی در حفظ و محافظت از سلامت بشریت در سراسر جهان می باشد. این سازمان به عنوان یک سازمان تخصصی، رابطه خاصی با سازمان ملل دارد. در اساسنامه سازمان بهداشت جهانی، به سازمان اختیار داده شده است که توافق نامه های بین المللی منعقد کند یا مقرراتی را در راستای اهداف خود تنظیم کند که هر دو تاثیرات لازم را برای کشورهای عضو دارند، مگر اینکه این کشورها راه دیگری را انتخاب کنند. همچنین سازمان بهداشت جهانی می تواند توصیه هایی را به کشورهای عضو ارائه دهد ، اما این توصیه ها قدرت الزام آور ندارند. با توجه به این اوصاف، این مقاله با روش تحلیلی - انتقادی به بررسی سازمان بهداشت جهانی پرداخته و عملکرد این سازمان را مورد انتقاد قرار می دهد. نتایج تحقیق نشان می دهد که این سازمان در برخی موارد نتوانسته است وظایف خود را به صورت کامل ایفا نماید. این سازمان می بایست با اصلاح ساختار خود در این راستا قدم هایی را بردارد و این سازمان را در سطح جهانی برجسته تر و موثر تر نموده و در اپیدمی ها نقش خود را بهتر اجرا کند.عملکرد این سازمان در بسیاری موارد متاثر از ساختار خود و نارسایی حقوقی برخی ارکان آن می باشد. یافته ها نشان می دهد که این سازمان برای عملکرد بهتر باید با اصلاح اساسنامه خود تصمیمات و توصیه های خود را الزام آور نماید تا در موارد حساس بتواند بهتر و کارآمدتر عمل نماید.

کلیدواژه ها

سازمان بهداشت جهانی، اساسنامه، ساختارتشکیلاتی، عملکرد، نقد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.