بررسی المان های کلیدی تاثیرگذار بر معماری سنتی در ساختمان های مناطق گرم و خشک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: GPACONF08_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 835
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر آریا

کارشناس ارشد معماری، مدرس آموزش و پرورش

محمد کوهی

مهندسی عمران

چکیده

مناطق گرم و خشک کشور از لحاظ اقلیمی شرایط ویژه ای دارند، زیرا علاوه بر شدت گرما در اکثر ماه های سال، دارای بادهای آزار دهنده در تابستان نیز می باشند. اکثر این مناطق از آب های جاری محروم بوده و شرایط خاصی را برای ساکنین این مناطق رقم زده است. دز چنین شرایط آب و هوایی، ساختمان سازی و نحوه طراحی معماری آن باید به دقت زیر نظر گرفته شود، چرا که می توان با معماری خلاقانه از این شرایط آب و هوایی خاص به نفع حفظ انرژی و زیبایی ساختمان بهره گرفت. معماری های سنتی این مناطق به گونه ای کاملا مفید در طول زمان توانسته است، آسایش ساکنین ساختمان ها را فراهم آورد. شناخت عوامل تاثیر گذار این مناطق و همچنین معماری سنتی و نحوه ساختمان سازی می تواند بینشی عمیق برای معماران در طراحی ساختمان ها فراهم آورد. عواملی مانند نور آفتاب و زاویه اشعه های تابیده شده آن، بادهای موسمی از جمله عوامل تاثیرگذار این مناطق هستند. در این تحقیق با بررسی و مروری بر این عوامل و همچنین شرح چگونگی بکارگیری آنها در معماری سنتی به منظور مهار و کنترل این عوامل و به خدمت گرفتن آنها در فراهم نمودن آسایش ساکنین، سعی شده است که دیدی همه جانبه و کامل در خصوص معماری و ساختمان های مناطق گرم و خشک فراهم آید.

کلیدواژه ها

مناطق گرم و خشک، معماری، ساختمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.