بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای فراشناختی بر افزایش شادکامی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهرستان ملایر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی،مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF09_451
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد سلگی

کارشناس ارشد رشته روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

محمد قیاسی

کارشناس ارشد رشته مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

سیامک کیانی

کارشناس ارشد رشته مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

هدف کلی پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش راهبردهای فراشناختی بر افزایش شادکامی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر ملایر بود. روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی و طرح مورد استفاده پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود سطح پیشرفت تحصیلی دانش آموزان با استفاده از کارنامه مستمر و بر اساس معدل مشخص گردید. و میزان شادکامی آزمودنی های هر دو گروه بوسیله پرسشنامه شادکامی آکسفورد اندازه گیری شدند. جامعه اماری این پژوهش تمامی دانش آموزان متوسطه دوم دخترشهرستان ملایر بودند که تعداد آنها در سال ۹۷-۹۸، ۲۸۰۰ نفر بودند . حجم نمونه در این تحقیق بر اساس جدول مورگان. ۳۳۸ نفر تعیین و به دو قسمت ۱۶۹ نفره تقسیم گردیدند. نتایج تحقیق نشان دادکه گذراندن دوره فراشناخت سبب افزایش پیشرفت تحصیلی دانش اموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر ملایر شده است. همچنین تحلیل رگرسیون مشخص کرد که اولویت اول راهبرد برنامه ریزی ، اولویت دوم راهبرد نظم و اولویت سوم راهبرد کنترل و نظارت. و در مجموع راهبردها ۶۵ درصد از تغییرات متغیر پیشرفت تحصیلی را در دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر ملایر تبیین می کند. همچنین در زمینه شادکامی نتایج تحقیق بیانگر این است که گذراندن دوره فراشناخت بر شادکامی دانش اموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر ملایر تاثیر داشته است و اولویت اول راهبرد برنامه ریزی ، اولویت دوم راهبرد نظم و اولویت سوم راهبرد کنترل و نظارت. و در مجموع راهبردها ۱۹/۵ درصد از تغییرات متغیر شادکامی را در دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر ملایر تبیین می کنند.

کلیدواژه ها

شادکامی، راهبردهای فراشناختی، پیشرفت تحصیلی، دانش آموز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.