سناریوهای پیشروی آموزش دانشگاه ها و موسسات غیرانتفاعی در دوران پساکرونا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی،مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF09_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن بهارلو

دانشجوی دکتری گروه آینده پژوهی، دانشکده انسانی، واحد ایوانکی، دانشگاه مالک اشتر، تهران، ایران

فرهاد نظری زاده

استادیار گروه آینده پژوهی، دانشکده انسانی، واحد ایوانکی، دانشگاه مالک اشتر، تهران، ایران

چکیده

در دنیای بیکران آموزش و کسب علم قسمتهای مهمی از آموزش عالی و دانشگاه نسبت به جامعه، دولت و صنعت به صورت یک مجموعه محافظه کار تقریبا ثابت باقی مانده است و در قیاس با ابتدای نیمه اول قرن بیستم میلادی که دانشگاه به یک نهاد معتبر جامعه تبدیل شد، اعتبار آن با روند نزولی مواجه شده است.پس میتوان بیان نمود که سازگاری با محیط جامعه، یکی از الزامات توسعه پایدار و فعال و همچنین پیشرفت نظام دانشگاهی در شرایط تغییر شتابان است. پس سازگاری دانشگاه با محیط یک معیار اساسی جهت بالابردن کیفیت و پیشروی سیستم آموزش عالی است. امروزه، با توجه به شیوع فراگیر ویروس کوید ۱۹ در سراسردنیا و به خصوص در کشور عزیزمان ایران، نیاز به بررسی علمی و مشخص نمودن سناریوهای پیشروی آموزش دانشگاه ها و موسسات غیر انتفاعی در دوران پساکرونا پرداخت. به همین جهت در این پژوهش ابتدا به صورت بسیار جامع و کلی به مشکلات ایجاد شده توسط شیوع فراگیر ویروس کوید ۱۹ پرداخته شده و سپس به ارائه سناریوهایی جهت بهبود و ساماندهی این مشکل و همچنین بهبود فرایند آموزش در دانشگاه ها و سیستم های غیرانتفاعی پرداخته خواهد شد. . همچنین با توجه به افزایش نرخ شیوع و ظهور مشکلات جدید در عصر دانش، موج آیندهپژوهی در نهادهای آموزشی و علمی در سراسر دنیا رو افزایش است تا بتوان راهکارهایی و همچنین سناریوهایی تعریف شود تا روند پیشروی آموزش به نسبت علم و آگاهی و همچنین تعدا افراد دانشجو و مدت زمان وجود کرونا در جهان روند صعودی و قابل قبولی داشته باشد. این تحقیق شناسایی و اعتباریابی راهکارهای مناسب نظام آموزشی با محیط علمی و اجتماعی و پیامدهای ناشی از این ویروس را نیز در بر دارد.

کلیدواژه ها

سناریو، آموزش، پساکرونا، آموزش عالی، ویروس کوید ۱۹

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.