بررسی عوامل جامعه شناختی موثر بر دینداری روستائیان استان خوزستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی،مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF09_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن شجاعی

دانش آموخته کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

صادق فرهادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه آزاد شوشتر

رشید شریعتی نژاد

دانش آموخته کارشناسی پژوهشگری علوم اجتماعی دانشگاه پیام نور بهبهان

چکیده

هدف مقاله حاضر، بررسی عوامل موثر بر میزان دینداری در بین روستائیان استان خوزستان است که از نظریه جامعه شناختی، گلاک و استارک استفاده شد. این پژوهش به صورت پیمایشی انجام پذیرفته است و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه افراد روستای کردستان بزرگ از توابع شهرستان بهبهان است، که حجم نمونه براساس فرمول کوکران ۳۸۴ نفر تعیین شد. از لحاظ زمانی این پزوهش در سال ۱۳۹۹ اجرا شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که متغیرهای جنس، وضعیت تاهل، سن، میزان حضور در مسجد و پایگاه اجتماعی اقتصادی بر متغیر دینداری تاثیرگذار میباشند. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان میدهد که بیشترین تاثیر را بر متغیر دینداری متغیر میزان حضور در مسجد با مقدار (Beta=۰/۵۶۸) تبیین میکند. و در مرتبه بعدی متغیر جنس با مقدار (Beta=۰/۱۷۸) قرار دارد و در نهایت در رتبه سوم متغیر سن با میزان (Beta=۰/۱۴۴) قرار دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان میدهد که متغیرهای وضعیت تاهل و پایگاه اجتماعی اقتصادی تاثیر معناداری بر متغیر دینداری نداشته اند. در نهایت متغیرهای موجود ۵۱/۵ درصد ار واریانس متغیر دینداری را تبیین کرده اند.

کلیدواژه ها

دینداری ، پایگاه اجتماعی اقتصادی، خوزستان، بهبهان، روستای کردستان بزرگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.