بررسی مولفه های جهانی شدن در سند تحول بنیادین و ضرورت آموزش حول محور جهانی شدن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، علوم انسانی و رفتاری در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICHMB02_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سمیع پور

آموزگار مقطع ابتدایی آموزش و پرورش فارس- دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

مهدی وارث

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد شیراز -دکترای علوم تربیتی

چکیده

با توجه به نیازهای جهانی، هویت ملی و نیازهای خاص هر کشور و نیز با توجه به استانداردهای بین المللی، نیازمند اصلاحات و تدابیری هستیم تا با تحقیق و استفاده از اندیشه ی جهانی بر تهدیدها غالب آییم و با استفاده از فرصتهای به وجود آمده درست ببینیم و تصمیم بگیریم و با تفکر منطقی و تلفیقی به توسعه و تعمیق و تربیت شهروندی خوب و متعهد و خلاق دست یابیم. فرهنگ، و به تبع آن تعلیم و تربیت از جمله موضوعات مهمی است که قطعا در بحث جهانی شدن و مطالعه ی ابعاد گوناگون آن از ارزش والایی برخوردار است. امعان نظر به اهمیت جهانی شدن و روند ناگزیر آن سبب میشودکه تمام ابعاد زندگی انسانها را تحت تاثیر وتغییر قرار دهد. آموزش و پرورش عهده دار توسعه است و از نهادهای مهم و تاثیرگذاری است که در فرایند یکپارچه سازی و همگرایی موثر بوده است. پس میتوان با کنکاش تعلیم و تربیت جهانی راشکوفا کرد. برای بررسی اینکه آیا به این مهم(جهانی شدن) در سند تحول بنیادین پرداخته شده و همچنین چگونگی تعبیه این موضوع در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، پژوهش حاضر با جستجوی۴۹ مورد از مولفه های جهانی شدن در آن سند، در صدد پاسخ به سوالهای مذکور با روش تحلیل محتوای کیفی و بصورت توصیفی تفسیری برآمده است. نتایج نشان ازتفاوت عمده رویکردها در مقابل مولفه های مذکورداشت، ضمن اینکه توجه جدی و بنیادین در جهت نشر و اعتلای فرهنگ اسلامی ایرانی از بارزترین مشهودات سند تحول بنیادین بود. و این به معنای باور اصالت فرهنگ و ظرفیتهای مورد نیاز جهانی شدن آن است.

کلیدواژه ها

جهانی شدن هویت، ملی ایرانی، مولفه های جهانی شدن، سند تحول بنیادین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.