بازشناختی برتاثیر مبانی فلسفی هایدگر بر نظریات پدیدارشناسی معماری(مورد مطالعاتی: نظریه روح مکان کیریستین نومبرگ شولتز)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF02_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا افخمی

دانشجوی دوره دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر کرد، شهرکرد -دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

پدیدار شناسی به معنای فلسفه مطالعه ساختار تجربه یا آگاهی است. و نخستین بار در قرن هجده لامبرت در کتاب نئوس اورگان از آن نام برد و از سوی دیگر فالسفه مورد استفاده قرار گرفته است، و پایه گذار این جنبش فلسفی ادموندهوسرل در ابتدای سده بیستم میالدی می باشد. مارتین هایدگر، فیلسوف آلمانی قرن بیستم بوده که تاثیرپذیر ی شولتز و برخی معماران از نظری ات او در ارائ ه و تبیین نظریات جدی د معماری، آنها وامدار وی کرده است از این رو هایدگر که ناقد سوبژکتیویسم در تفکر مدرن بود، با روی آوری به شعر شاعران بزرگ آلمان، شعر را بهترین نحو اندیشیدن خواند. و دو تن از پیشگامان معماری پست مدرن، کریستین نوربرگ شولتز با پیروی از رویکرد هایدگر به زبان، شعر، هنر و معماری، تلاش کردند تا نظری ات تازه ای در معماری ارائه کنند و پدیدارشناسی را در ادراک و معماری نشان دهند. روش این مطالعه همچون موضوع آن به توصیف پدیدارشناسی در اندیشه هایدگر و دیدگاه های معماران متاثر از آن و نتایجش در معمار ی می پردازد؛ با این هدف که نشان دهد پدیدارشناسی در معماری چیست و ارتباط مستقیم به عالم هر پدیده و بستر پدیداری آن دارد. می پردازد لذا در این پژوهش سعی گشته با استفاده از روش تحلیل معنا شناختی با کمک از علوم انسانی و هنر به تعریف پدیدارشناسی پرداخته و با استفاده و جمع بندی از تحقیقات صورت گرفته پیشین برای پرسش چیستی نقش پدیدار شناسی معماری پاسخی پیدا کند.

کلیدواژه ها

پدیدار شناسی ، پدیدار شناسی در معماری، هایدگر ، شولتز ، نظریه روح مکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.