بررسی تاثیر پارکلت بر کیفیت محیط شهری (نمونه موردی: بهشهر)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکیبا پیشه ور

کارشناس ارشد طراحی شهری موسسه غیرانتفاعی گلستان

رضا پاسیان خمری

دکتری شهرسازی اسلامی، پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی

چکیده

این تحقیق پژوهشی کاربردی در زمینه طراحی پارک های کوچک شهری (پارکلت) در بهشهر با رهیافت اجتماع پذیری با هدف بهبود کیفیت محیط می باشد. یکی از مهم ترین سوالات تحقیق در نظر گرفتن پارکلت در بهشهر چه تاثیری بر کیفیت محیط آن می گذارد؟ است و هدف اصلی مورد نظر " بهبود کیفیت فضای شهری بهشهر با استفاده از پارکلت " می باشد که در راستای ماموریت اصلی این پژوهش به آن پرداخته شده است . با بررسی پیشینه و مبانی نظری پارک های کوچک شهری و مطالعه نظریات مختلف اندیشمندان، معیارها و مولفه های یک محیط مطلوب را تبیین کرده و سپس با سنجش وضعیت محدوده مطالعاتی به روش کیفی سوآت به تحلیل آن پرداخته، برای این کار مطالعات بسیاری انجام شده تا نتیجه مورد نظر به دست آید. و سپس با توجه به یافته های تحقیق، راهکارهای پیشنهادی برای پارک های کوچک شهری در محدوده معیارهایی در ارتباط مستقیم با ایمنی، امنیت و خوانایی، پیوستگی مسیر، کوتاهی مسیر، سرزندگی و جذابیت بصری ارائه گردیده است. با تبیین معیارهای یک محیط مطلوب شهری، بر اهمیت آن به عنوان الگویی مناسب برای جابجایی در محیط شهری، تاکید شده و با نشان دادن راهکارها و بیان رهنمودهای طراحی، نقشی موثر در خلق فضاهای ایمن و جذاب برای افراد در نظر گرفته شده است. امید است با مطالعه این رساله و نیز دیگر تلاش های موازی صورت گرفته مرتبط با موضوع پارک های کوچک شهری، توجه مسئولین، برنامه ریزان، طراحان و نیز خود مردم به اهمیت فضای شهری بیش از پیش جلب شده و اقدامات موثری در جهت ارتقاء کیفیت محیط در شهرهای کشور انجام گیرد. استفاده از پارکلت راهی مطمئن برای برآورده ساختن نیازهای شهروندان و ارتقاء کیفیت محیط شهری است. طراحی پارکلت باعث تداوم حضور افراد ، سرزندگی، امنیت، حضورپذیری و .... در نتیجه محیطی با کیفیت مطلوب می شود.

کلیدواژه ها

پارک، مبلمان شهری، پارکلت، کیفیت محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.