بررسی و ارزیابی مولفه های فضای عمومی شهری در راستای تقویت تعاملات اجتماعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسا صفائی نمین

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات

رسول صفائی نمین

دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

امروزه فضاهای شهری ظرف فعالیتهای شهری و بستری برای تعاملات اجتماعی و زمینه ساز شکل گیری سرمایه اجتماعی به شمار می آیند.از سوی دیگر از مهمترین نیازهای انسان تعامل و رفت و آمد با همنوعان خود می باشد. و فضای شهری ارزنده فضایی است که بستر مناسبی را برای شکل گیری این تعاملات فراهم نماید. زیرا ماهیت زندگی انسان در تعامل و ارتباط با دیگران می باشد. این فضاها با توجه به خاصیت عمومی و اجتماعی که دارند میتوانند به ساخت و باز تولید مناسبات اجتماعی کمک نموده و باعث تقویت آنها شوند. فضاهای شهری دارای زبانی هستند که میتوانند با مخاطبان خود، ایجاد ارتباط کرده و کنش و روابط اجتماعی را تحت تاثیر خود قرار دهند. براین اساس فضای شهری در دستیابی به این تعامل نقش مهمی ایفا می نماید. براین اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی و ارزیابی مولفه های فضای عمومی شهری در راستای شکل گیری تعاملات اجتماعی می باشد . پژوهش از نوع توسفی و تحلیلی بوده و به شیوه ی کتابخانه ایی با استفاده از کتابها، مقالات و پایگاه های معتبر علمی و پژوهشی گردآوری شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد مدیریت شهری نقش بسیاری داشته و می تواند از طریق مشارکت مردمی و برنامه ریزی مناسب و دقیق زمینه ارتقا تعاملات اجتماعی را با خلق فضاهای شهری مناسب و بالابردن کیفیت فضاهای عمومی شهری فراهم نماید.

کلیدواژه ها

فضای عمومی،تعامل اجتماعی، فضای شهری، زندگی اجتماعی، اجتماع پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.