تعیین اولویت بندی چالش های پیاده سازی سیستم های آموزش الکترونیک، بر اساس تکنیک تصمیم گیری چندمعیاره( AHP)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحقق ایده های دست نیافتنی در زمینه فناوری اطلاعات و تکنولوژی(الکترونیکی)
- کد COI اختصاصی: WHMAC01_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 377
نویسندگان
چکیده
امروزه بیشتر جوامع برای جبران عقب افتادگی ها، نظام آموزشی خود را مورد بررسی قرار داده و همگام با دیگر نهادهای اجتماعی جامعه از تکنولوژی و نوآور های آموزشی جدید استفاده می کنند. هدف از پژوهش حاضر، اولویت بندی چالش های پیاده سازی سیستم های آموزش الکترونیک بوده، تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان و آگاهان در زمینه آموزش الکترونیکی در استان مازندران در تابستان ۱۳۹۹ و به صورت نمونه گیری در دسترس به تعداد ۲۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه منطبق بر چارچوب پژوهش، جمع آوری و از طریق نرم افزار Expert Choice مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. طبق یافته های پژوهش، ابعاد انگیزه بیرونی (وزن نهایی ۰/۲۳۳»)، کیفیت دوره و اطلاعات ( ۰/۱۷۵)، کیفیت زیرساخت ها و سیستم (۰/۱۶۶)، مشخصات یادگیرنده (۰/۱۱۸)، مشخصات مدرس ( ۰/۱۰۷»)، کیفیت خدمات و موسسه (۰/۱۰۱) و عوامل فرهنگی (۰/۱۰۰)، به ترتیب اولویت چالش های پیاده سازی سیستم های آموزش الکترونیک، در مرکز آموزش علمی کاربردی خانه کارگر بوده اند. رتبه بندی مولفه های ابعاد هفتگانه، مولفه « خودکارآمدی کامپیوتری» در بعد ویژگی های یادگیرنده، مولفه « پاسخ به موقع» در بعد ویژگی های مدرس، مولفه « انعطاف پذیری برنامه» در بعد کیفیت خدمات و موسسه، مولفه « کیفیت اینترنت» در بعد زیرساخت ها و سیستم، مولفه « محتوای مرتبط» در بعدکیفیت دوره و اطلاعات، مولفه « مسیر واضح و روشن » در بعد انگیزه بیرونی و مولفه «روش های سنتی تدریس » در بعد عوامل فرهنگی، دارای بالاترین رتبه بودهاند. نتایج مربوط به اولویت بندی مولفه ها در حالت کلی نشان داد که سودمندی درک شده، محتوای مرتبط و کیفیت اینترنت، دارای بیشترین اهمیت و اولویت بوده اند. در پایان، به منظور رفع چالش های پیاده سازی سیستم های آموزش الکترونیک، پیشنهاداتی کاربردی و قابل اجرا ارائه گردید.کلیدواژه ها
آموزش، سیستم های آموزش الکترونیک، تکنیک تصمیم گیری چند معیاره.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.