طراحی، استقرار و بهینه سازی مدل ارزیابی عملکرد مدیران به روش ۳۶۰ درجه در پژوهشگاه فضایی ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی دانش و فناوری هزاره سوم اقتصاد ، مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: TCCONF04_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق مهجوم

اکرم حمزه

چکیده

امروزه سازمان ها و شرکت های پیشرو برای بقا و برتری در رقابت با سازمان های مشابه به دنبال افزایش بهره وری در منابع موجودبرای دستیابی به اهداف خود می باشد. با توجه به اینکه در دهه های اخیر، منابع و سرمایه انسانی مناسب، اصلی ترین دارائی وسرمایه برای دستیابی به مزیت رقابتی محسوب می گردد، توسعه و مدیریت منابع انسانی و ارتقاء کیفیت عملکرد کارکنان و در نتیجهافزایش بهره وری منابع انسانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر ا اساس پایش، ارزیابی، توانمدسازی و بهبود عملکرد مدیرانو کارکنان در سازمان ها و شرکت ها فعالیتی حیاتی برای بهبود عملکرد یک سازمان محسوب می شود. در حال حاضر و عصر فناوریو در شرکت های مبتی بر دانش و فناوری که ذیفعان متعددی با انتظارات متنوع وجود دارد، ارزیابی های سنتی که مبتی بر نظر یکذ ینفع اصلی که عمدتا مقام مافوق است، دیگر نمی تواند پاسخگوی نیازهای کسب، و کار و مشتریان باشد. در این میان سیستم هایارزیابی موجود، روش ارزیابی ۳۶۰ درجه با توجه به اینکه ذیفعان بیشتری را مورد توجه قرار می دهد، قابلیت نمایش ابعاد بیشتری ازعملکرد و رفتار اجتماعی و مدیریتی مدیران را جهت شاسته سالاری نمایش می دهد.در این مقاله به پیاده سازی روش ۳۶۰ درجه در ارزیابی مدیران پژوهشگاه فضایی ایران پرداخته شده است تا با استفاده از این روشبتوانیم نقاط قابل بهبود را به منظور افزایش بهره وری سازمان، شناسایی کنیم. همچنین به تشریح شاخص های ارزیابی عملکررد ونحوه انجام ارزبابی عملکرد مدیران پژوهشگاه فضایی ایران پرداخته ایم. درنهایت نتایج آن در قالب، نقاط قابل بهبود و قوت آنها طبقشاخص ها اولویت بندی گردیده و راهکارهای لازم برای ارتقای شاخص ها بیان شده است.

کلیدواژه ها

ارزبابی عملکرد، ارزبابی عملکرد مدیران، مدل ۳۶۰ درجه ، پژوهشگاه فضای ایران، شایسته سالاری، توانمندسازی مدیران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.