بررسی تاثیر اثر قفل شدگی برشی بین دانه های بالاست بر رفتار دینامیکی خط تحت اثر بار متحرک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE07_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسام تقی پور

دانشجوی دکتری مهندسی خطوط راه آهن، دانشکده راه آهن، ایران، تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران،

جبار علی ذاکری سردرودی

استاد دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران نارمک

سید علی مسیبی

استادیار، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران نارمک

چکیده

خط آهن بالاستی از اجزای مختلفی از جمله ریل، تراورس و بالاست تشکیل شده است. ارتعاشات ایجاد شده در هر یک از این اجزای خط آهن در اثر عبور قطار مانند بالاست منجر به ایجاد تغییرات مختلف در هندسه خط آهن شده و در نتیجه هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیر خط آهن را افزایش می دهد. در این مقاله ابتدا یک مدل سه لایه از خط آهن بالاستی تحت عبور بار متحرک دارای سرعت مشخص بر روی آن با استفاده از نرم افزار مهندسی مدل سازی شده و پاسخ های دینامیکی اجزای خط آهن مانند تغییر مکان ریل، سرعت تراورس، جابجایی و شتاب بالاست با استفاده از روش عددی ویلسون-تتا در حالت بدون در نظر گرفتن اثر قفل شدگی برشی بین دانه های بالاست و در نظر گرفتن اثر قفل شدگی برشی بین دانه های بالاست در معادلات حرکت اجزای خط آهن، بدست آمده است. در ادامه آنالیز حساسیت برای دو عامل افزایش سختی ناشی از قفل شدگی برشی و افزایش سرعت حرکت قطار به ازای سختی و میرایی افقی برشی مشخص برای پاسخ های مختلف خط آهن انجام شده است. نتایج پژوهش نشان داد که در حالت اعمال اثر قفل شدگی برشی بین دانه های بالاست در معادلات حرکت اجزای خط آهن، پاسخ های دینامیکی خط آهن بویژه تغییرمکان و شتاب بالاست دچار کاهش شده و هم چنین تاثیر افزایش سرعت سیر قطار بر افزایش پاسخ های دینامیکی خط آهن در حالت وجود اثر قفل شدگی برشی بین دانه های بالاست طبق نمودارهای بدست آمده محسوس می باشد.

کلیدواژه ها

خط آهن بالاستی ؛ اثر قفل شدگی برشی ؛ رفتار دینامیکی خط آهن ؛ سرعت حرکت قطار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.