بررسی تاثیر همه گیری ویروس کرونا بر روی حمل ونقل ریلی و هوایی در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE07_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 972
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملودی خادم ثامنی

دکتر دانشکده مهندسی راه آهن دانشگاه علم و صنعت ایران،خیابان هنگام، خیابان دانشگاه، ایران، تهران، رسالت،

نیلوفر دینی

دکتر دانشکده مهندسی راه آهن دانشگاه علم و صنعت ایران،خیابان هنگام، خیابان دانشگاه، ایران، تهران، رسالت،

امیرحسین شوروزی

چکیده

شیوع ویروس کرونا در دنیا، باعث شده است تا بخش های مختلف صنعت کشورهای دنیا تحت تاثیر قرار بگیرد. کشور ایران یکی از کشورهایی است که تعداد مبتلایان و جانباختگان قابل توجهی در اثر ویروس کرونا داشته است. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، تا تاریخ ۴ اسفند ماه ۱۳۹۹ ، بیش از ۵۹ هزار نفر بدلیل کرونا فوت شدند و از نظر تعداد مبتلایان روزانه، ایران رتبه هشتم را در دنیا دارد. صنعت حمل ونقل به خصوص حمل ونقل ریلی و همچنین حمل ونقل هوایی (بین المللی و داخلی) در این دوره بسیار آسیب دیده و مسافران خود را از دست داده است. شرکت های ریلی، به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی، ظرفیت قطارهای خود را به ۵۰ درصد کاهش داده اند تا مسافران بتوانند با خیالی آسوده و با رعایت فاصله اجتماعی با قطار سفر کنند. همچنین در بخش هوایی، مسافران ملزم هستند در تمام طول سفر، پروتوکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت کنند. با این وجود، کاهش چشمگیری در تعداد مسافران ریلی و هوایی برخلاف سال های گذشته، مشاهده می شود. این مقاله با توجه آمار مسافران ریلی و هوایی قبل و در حین همه گیری کرونا به بررسی تاثیر این همه گیری بر حمل ونقل برون شهری با استفاده از رگرسیون خطی، پرداخته است . همچنین، سعی شده است تا با بررسی عوامل موثر، مانند تعداد جانباختگان و مبتلایان به این سوال پاسخ داده شود که آیا افزایش آمار مبتلایان باعث کاهش مسافران راه آهن و هواپیما شده است یا خیر. نتایج این مقاله می توانند نشان دهد که مدیریت و عملکرد شرکت های حمل ونقلی چقدر در این همه گیری تاثیرگذار است و در مواجه با همه گیری های احتمالی این چنینی در آینده چه اقداماتی موثر است.

کلیدواژه ها

راه آهن؛ ویروس کرونا؛ هواپیما؛ حمل ونقل؛ رگرسیون خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.