کارایی دیوار سپری ( sheetpile ) در کاهش ارتعاشات ناشی از خطوط ریلی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE07_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 705
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین حیدری

دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی راه آهن، ایران، تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران،

سهیل غیاثوند

دکتری آموزش و فناوری راه آهن، ایران، تهران، میدان راه آهن، مرکز توسعه،

مرتضی اسماعیلی

استاد دانشگاه علم و صنعت ایران، مهندسی راه آهن، ایران، تهران، نارمک،

چکیده

استفاده از خطوط ریلی با تمام فواید آن دارای محدودیت هایی نیز می باشد که یکی از مهم ترین آنها ارتعاشات ایجاد شده به وسیله خطوط ریلی است. این ارتعاشات باعث آزار افراد ساکن در نزدیکی خطوط ریلی می شود، به همین دلیل در چند دهه اخیر محققان به دنبال روش هایی برای کاهش ارتعاشات بوده اند. یکی از روش های پیشنهادی وجود مانع در مسیر امواج منتشرشده است که سپرکوبی یکی ازاین روش ها می باشد. در این مقاله به بررسی کارایی دیوار سپر در کاهش ارتعاشات ناشی از خطوط ریلی سطح زمین پرداخته می شود. برای این هدف از مدل سازی عددی استفاده شده که بعد از اعتبارسنجی مدل سه بعدی با کار میدانی انجام شده به وسیله محققین پیشین به بررسی کارایی سپرها در کاهش ارتعاشات پرداخته شده است. با توجه به تقسیم بندی انواع خاک در آیین نامه ۲۸۰۰ تاثیر این روش در هر نوع خاک و در فرکانس های مختلف بررسی شده و با یکدیگر مقایسه شده اند. بارگذاری به صورت هارمونیک و به بزرگی بار محوری قطار بوده و عمق سپرکوبی با بررسی سرعت موج رایلی در محیط تعیین شده است. در نهایت نتایج نشان می دهد روش حاضر در فرکانس های پایین باعث کاهش ارتعاشات در محدوده ۶dB - ۱۰ شده ولی در فرکانس بالا کارایی این روش کاهش یافته به طوری که در فرکانس های بالای ۵۰ هرتز به محدوده dB۴ می رسد. به طوری که کارایی این روش در خاک نوع II کمتر از خاک نوع IV (مطابق آیین نامه) بوده و محدوده پایین بیان شده ( ۶dB ) مربوط به خاک نوع II است. همچنین وجود دیوار سپر باعث افزایش ارتعاشات (تا ۲dB ) در محدوده قبل از دیوار شده که دلیل آن برگشت امواج از مانع می باشد، اما در جلو دیوار در فواصل نزدیک (کمتر از ۳۰ متر) کارایی این روش بیشتر از فواصل دور است. به عبارت دیگر با افزایش فرکانس بارگذاری و همچنین افزایش فاصله از محل سپرکوبی، کارایی این روش کاهش می یابد

کلیدواژه ها

ارتعاشات خطوط ریلی؛ دیوار سپرکوبی؛ تحلیل عددی؛ مانع ارتعاشات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.