تاثیر سنگ مارن بر افزایش هزینه پروژه های عمرانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله
  • کد COI اختصاصی: CAUICNF05_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد پژوهان

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد دشتستان، دانشگاه آزاد اسلامی، دشتستان، ایران

مهدی حیدری علی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش راه و ترابری، واحد دشتستان، دانشگاه آزاد اسلامی، دشتستان ، ایران

مجید برزگر

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش راه و ترابری، واحد دشتستان، دانشگاه آزاد اسلامی، دشتستان ، ایران

چکیده

سنگ مارن یکی از اجزای تشکیل دهنده سازندهای زمین شناسی است که از لحاظ فیزیکی غیر قابل نفوذ می باشد. ازطرفی عدم پایداری و فرسایش سریع این خاکها در برابر آب و هوا منجر به پدیده هوازدگی می گردد. به علت واکنشسنگ های مارنی – رسی در برابر عوامل جوی (آب و هوا)، وجود آنها در مسیر احداث پروژه های عمرانی می تواند مشکلساز باشد. استحکام و مقاومت بالای توده های مارن منجر به افزایش هزینه های خاکبرداری و حفاری شمع ها و همچنینکیفیت غیر قابل قبول این خاکها و عدم امکان استفاده در عملیات خاکریزی منجر به افزایش هزینه های تامین و حملدر پروژه های عمرانی می گردد. علت اصلی عدم پایداری و تغییر مقاومت سنگ مارن در مواجهه با آب و هوا، مقدار رسبالای این سنگها (بین ۳۵ تا ۶۵ درصد) می باشد. جهت احداث راه و راه آهن در بخش هایی که جنس زمین عمدتا مارنمی باشد،. جهت پایداری ترانشه های حفاری شده استفاده از روش هایی همچون افزایش شیب شیروانی، تحکیم ترانشه،احداث سازه نگهبان (دیوار حائل یا گالری) اجتناب ناپذیر می باشد. از آنجاییکه سازه ها و بخش های محور راه و راه آهن(پل، آبرو، تونل، گالری و ...) در تماس مستقیم با خاک می باشد، هزینه های احداث پروژه مستقیما با بافت منطقه درارتباط می باشد. از طرفی طراحی بخش های مختلف پروژه و انتخاب روش اجرای کار مستلزم شناخت جنس خاک وبررسی خصوصیات آن می باشد. این مقاله به تاثیر خاک مارن در افزایش هزینه های احداث پروژه های راه و راه آهن درمنطقه اهرم (واقع در استان بوشهر) می پردازد.

کلیدواژه ها

مارن ، افزایش هزینه پروژه های عمرانی، هوازدگی، نانو سیلیس، آهک، اهرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.