تاثیر بدهی فکری بر ویژگی کیفی مربوط بودن اطلاعات حسابداری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی اقتصاد ، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMAC05_351
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ الزمان خاموشی

دانشجوی دکتری حسابداری، دانشگاه ازاد اسلامی واحد کرمانشاه ایران

سامان محمدی

عضو هیئت علمی و استادیار حسابداری، دانشگاه رازی، کرمانشاه

امیر رهبر

کارشناسی ارشدحسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ایران

چکیده

تغییر و توسعه مستمر محیط کسب و کار باعث افزایش روزافزون انتظارت از سیستم اطلاعات حسابداری جهت ارائه اطلاعات جامع تر و با کیفیت تر می شود. قرن حاضر اقتصاد دانش محور است. ظهور اقتصاد دانشی منجر به پایان بخشیدن دوران اهمیت نسبی دارایی های مشهود گردیده است. به دنبال آن جریانی جدید که توجه زیاد به سرمایه فکری و دانش در آن دیده می شود، پدید آمده است. بررسی های اخیر حاکی از وجود پتانسیل های مخربی در درون سرمایه های فکری سازمان وارزش ایجاد شده توسط آن به نام بدهی های فکری است. اکنون باید دید که آیا حسابداری توانسته است متناسب با دوره جدید خود را توسط آن به نام بدهی های فکری است. اکنون باید دیدکه آیا حسابداری توانسته است متناسب با دوره جدید خود را به روز نماید و نیازهای استفاده کنندگانش را پاسخگو باشد. هدف از انجام این پزوهش مطالعه نقش بدهی فکری بر ویژگی کیفی مربوط بودن اطلاعات حسابداری تعریف گردید است جامعه آماری این تحقیق را کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تشکیل داده و به منظور آزمون فرضیه های تحقیق از داده های جمع آوری شده مربوط به ۱۳۲ شرکت انتخابی با بکارگیری روش حذف سیستماتیک در بازه زمانی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ استفاده و داده ها از طریق آزمون های همبستگی و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه وتحلیل آماری قرارگرفته که نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد، بین بدهی فکری با متغیر مربوط بودن رابطه منفی و معنادار وجوددارد. یعنی با افزایش بدهی فکری،مربوط به اطلاعات حسابداری کاهش می یابد. به عبارت دیگر این نتیجه بیان می کند که هرچه بدهی های فکری در یک سازمان افزایش یابد از آن طرف میزان مربوط بودن سود حسابداری برای توضیح تغییرات قیمت سهام کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

بدهی فکری، مربوط بودن، کیفیت اطلاعات حسابداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.