استفاده از نورولیدرشیپ در تحلیل عملکرد گوش دادن موثر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_1098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم کرابی

دکترای مدیریت رفتار سازمانی، دانشگاه تهران

چکیده

یکی از ارزشمندترین سرمایه های در اختیار یک سازمان، کارکنان آن سازمان می باشد. امروزه اعتقاد بر این است که عامل انسانی تنها عامل کسب مزیت رقابتی پایدار محسوب می گردد که یافتن جایگزین مناسب برای آن تقریبا غیرممکن است. پیشرفت علم و فن آوری و ورود آن به عرصه سازمانی نیز نتوانسته از نقش مهم انسان ها در موفقیت سازمان بکاهد یا جایگزین آن گردد. با این حال هر نیروی انسانی و با هر کیفیتی لزوما ارزشمند تلقی نمی شود.یکی از حوزه های متمایز کننده ارزش کارکنان عادی و گاه غیر ارزشمند، نگرش کارکنان است. اما چگونه می توان به درستی نگرش کارکنان در موضوعات مختلف و چالشهای گوناگون سازمان را مورد ارزیابی قرار داد؟ یک رهبر یا مدیر چه ابزاری برای رسیدن به این هدف در اختیار دارد. پژوهش حاضر به بررسی یکی از این ابزار مهم می پردازد Effective Listening .یا گوش دادن موثر به عنوان ابزاری برای شناخت بیشتر افراد مرکز توجه این پژوهش را به خود اختصاص داده است.مفهوم Effective listening که خود را به عنوان شاخه جدیدی از علم رفتار معرفی نموده است را می توان به این صورت معرفی کرد:"دریافت فعال اطلاعات که از جانب گوینده به شما داده می شود، نشان دادن این که شما به صحبتهای گوینده گوش می کنید و این صحبتها برای شما مهم است و بازخورد مناسب به گوینده به شکلی که نشان بدهد شما مفهوم مورد نظر وی را دریافت نموده اید"در مجموع چهار نوع مختلف effective listening وجود دارد که عبارتند از: قدرشناسانه، همدلانه، جامع و منتقدانه در پژوهش حاضر به دنبال این هستیم که این انواع مختلف را با استفاده از تکنیک های نورولیدرشیپ در سازمان مدل سازی نموده و بتوانیم از این مدل، بهترین روش مواجهه مدیر با کارکنان را برای ارزیابی کارکنان حاصل نماییم.

کلیدواژه ها

نورولیدرشیپ، گوش دادن موثر، رفتار سازمانی، مدیریت رفتار، مدلسازی عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.