مدل ساختاری تاثیر احساس محرومیت نسبی بر مشارکت سیاسی زنان شهر اهواز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_1053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه باقری

دانشیار دانشگاه شهید چمران اهوازاستاد راهنما

علی حسین حسین زاده

استاد دانشگاه شهید چمران اهواز استادمشاور

حسن شجاعی

دانش آموخته کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

هدف مقاله حاضر، بررسی تاثیر احساس محرومیت نسبی بر مشارکت سیاسی زنان شهر اهواز است. روش اجرای این پژوهش به صورت پیمایشی و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان ۱۸تا ۶۴ سال شهر اهواز می باشد، که حجم نمونه براساس فرمول کوکران ۳۸۴ نفر تعیین شد. از لحاظ زمانی این پژوهش در سال ۱۳۹۵ ۱۳۹۶ اجرا شده است. نتایج مدلسازی معادلات ساختاری نیز تاثیر متغیر محرومیت نسبی را بر مشارکت سیاسی زنان تایید کرده است. شاخص های روایی و پایایی بخش مدل اندازه گیری مدل نشان میدهند که مدل از برازش خوبی برخوردار است. به منظور بررسی برازش مدل اندازهگیری در بخش پایایی مدل چند شاخص مورد توجه قرار گرفت. یکی از این شاخص ها، شاخص آلفای کرونباخ می باشد که برای تمام متغیرهای پژوهش اندازه این شاخص بالاتر از ۰/۷۰ می باشد. شاخص دیگر نیز شاخص پایایی ترکیبی می باشد که مقدار این شاخص نیز برای متغیرهای پژوهش بالای ۰/۷۰ میباشد. شاخص دیگر ضرایب بارهای عاملی میباشند که مقدار این شاخص نیز برای تمامی گویه ها بالاتر از ۰/۴۰ می باشد بنابراین میتوان گفت در بخش مدل اندازه گیری، متغیرهای پژوهش از پایایی کافی برخوردار میباشند. در بخش روایی مدل اندازهگیری نیز از شاخص AVE استفاده شده است، میزان این شاخص برای متغیرهای پژوهش بالای ۰/۴۰ میباشد بنابراین میتوان نتیجه گرفت که مدل اندازه گیری در بخش روایی نیز از روایی کافی برخور میباشد. در بخش مدل ساختاری نیز با توجه به اعداد معناداری میتوان نتیجه گرفت که فرضیه پژوهش یعنی تاثیر محرومیت نسبی بر مشارکت سیاسی مورد تایید قرار گرفته است. به عبارت دیگرمیتوان گفت محرومیت نسبی به عنوان پارامتری تاثیرگذار در رابطه با مشارکت سیاسی میباشد.

کلیدواژه ها

مشارکت سیاسی، احساس محرومیت نسبی، زنان، خوزستان، اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.