گسترش دیپلماسی فرهنگی ایران با کشورهای عراق ،سوریه و افغانستان وتاثیر آن برامنیت ملی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0898
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه اربابی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

سیاست خارجی ایران، در رابطه با کشورهای اسلامی مبتنی بر برقراری ثبات و آرامش و وحدت امت اسلامی است. ایران همواره در پی وحدت و کاهش سلطه غرب بر جهان اسلام و مقابله با هجوم و توطئه های غرب به امت اسلامی و افزایش امنیت بوده است. مفهوم امنیت ملی از زمان پیدایش تاکنون تحولات بسیاری یافته است. در این تحولات، امنیت ملی به تدریج از معنای نظامی گری و تهدید خارجی برعلیه موجودیت دولت فاصله گرفته و معنا و مبنای جدیدی یافته است. در این میان، نقش فرهنگ به عنوان عامل تعیین کننده در گسترش و ارتقاء سطح امنیت ملی مورد توجه جدی قرار گرفته است. با توجه به اهمیت روابط فرهنگی و نقش سازنده آن در امنیت ملی و تقابل با کشورهای عراق سوریه و افغانستان در روابط بین الملل، پرداختن به موضوع روابط فرهنگی ایران یکی از مباحث مهم در سیاست خارجی، روابط بین الملل و حتی مطالعات آکادمیک می باشد. در این مقاله ضمن تاکید بر دیدگاه امنیت ملی مبتنی بر توسعه فرهنگی، سعی میشود ارتباط میان مولفه های فرهنگی و امنیت ملی تشریح گشته و به دنبال آن تهدیدات فرهنگی امنیت ملی و نهایتا راهبردهای مناسب جهت عملی نمودن دیدگاه توسعه فرهنگی امنیت ملی ارائه شود. این مقاله برای پاسخ به سوالات پژوهش، از روش تلفیقی (توصیفی، اسنادی- تاریخی) بهره گرفته است. لذا به نظر می رسد،امروزه مفهوم امنیت ملی از نظامی گری فاصله گرفته و معنا و مبنای جدیدی یافته که با نگرش های سنتی متفاوت می باشد؛ و سیاست گذاران و خطی مشی سازان باید با توجه به مطالعات عمیق تاکید بر دیدگاه های غیرنظامی مربوط به امنیت ملی، اقدام به شناسایی و اتخاذ استراتژیهای مناسب نمایند.

کلیدواژه ها

دیپلماسی فرهنگی، عراق، سوریه، افغانستان، امنیت ملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.