بررسی مسئولیت کیفری هوش مصنوعی در حقوق کیفری ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0876
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعباس جزایری

استادیار گروه حقوق، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

مینا عظیمی

دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران،

چکیده

با ورود هوش مصنوعی به دنیای امروزی نمی توان از نقش آن بر ابعاد زندگی غافل بود. یکی از ابعادی که هوش مصنوعی بر آن تاثیرگذار است، وقوع جرم است. در تعیین مسئولیت کیفری، هوش مصنوعی در حیطه وسایل و ابزار ارتکاب جرم قرار می گیرد در حالی که به عنوان یکی از مداخله کنندگان در جرم دارای خصوصیات و توانایی هایی همچون قدرت تصمیم گیری، هوشمندی، همکاری و خودمختاری ناشی از اراده آزاد می باشد. محل تردید است که با قوانین کیفری ایران بتوان برای هوش مصنوعی مسئولیت کیفری قائل شد اما قانون گذاران می بایست در مقابل وقوع جرایم توسط آن ها و نحوه ی جبران خسارات و رفع آثار جرم ناشی از اعمال آن ها و پیشگیری از جرایم ارتکابی توسط آن ها به دنبال چاره اندیشی باشند. در این راستا وضع فرض قانونی »اشخاص الکترونیکی« برای هویت بخشی به هوش مصنوعی در ایجاد مسئولیت کیفری موثر می باشد.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، مسئولیت کیفری، اشخاص الکترونیکی، وقوع جرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.