نقش دفاتر خدمات نوسازی در تسریع روند نوسازی و بهسازی بافت فرسوده(محدوده پژوهشی : محلات مظاهری – مطهری، ناحیه یک، منطقه۱۵)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0351
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 824
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم زینعلی

کارشناس ارشد معماری شهرسازی، مشاور ارشد پروژه

چکیده

در حوزه نوسازی بافت مسکونی تا قبل از تشکیل دفاتر خدماتنوسازی، فرایند کار بصورت کاملا خودجوش و بدون برنامه مدون، با کارایی و بازده پایین و طولانی شدن زمان آن انجام می شده است. با تشکیل دفاتر خدمات نوسازی شکاف بین مدیریت کلان و مردم برداشته شده و توانسته اند با بستر سازی ، اطلاع رسانی، اعتماد سازی و توانمند سازی در زمینه نوسازی بافت فرسوده موفقیت خوبی بدست آورند.عمده ترین و اصلی ترین وظیفه دفاتر خدمات نوسازی، برقراری ارتباط با ساکنان بافت های فرسوده، معرفی مشوق ها، تسهیلات و معافیت های موجود و حل مشکلات احتمالی آنها در زمینه های نوسازی بناها و تجمیع ساختمان ها است. روش تحقیق برداشت میدانی، تحلیلی- توصیفی و نوع پژوهش کاربردی می باشد. در این پژوهش سعی بر آن شد تا با لحاظ نمودن ویژگی های عمومی بافت فرسوده در غالب بررسی های وسیع کالبدی و تحلیل داده های کالبدی ،مدیریتی ، اجتماعی و اقتصادی با استفاده از مدل سوات (swot) و لحاظ نمودن برخی از فعالیت های انجام شده در دفتر خدمات نوسازی محلات مظاهری و مطهری (ناحیه یک منطقه ۱۵ تهران) پژوهش به سمت و سویی پیش رود که شناختی جامع و کافی از محلات به دست آید.نتایج کالبدی نشان می دهد که در مدت یک سال تشکیل دفتر خدمات نوسازی در این محلات (مظاهری- مطهری ۱۷ ( دستور نقشه ( ۵۶ پلاک ) و ۲۲ جواز ساخت ۵۱) پلاک ) صادرشده که در غالب ۱۰۷ ملک نوسازی صورت گرفته است . در زمینه اجتماعی، اقتصادی نیز فعالیت هایی صورت پذیرفته است که توانسته باعث درآمد زایی و کاهش بیکاری و معضلات اجتماعی محدوده شود.

کلیدواژه ها

بافت فرسوده ، نوسازی، بهسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.