مقایسه سبک زندگی سلامت محور دانشجویان دختر خوابگاهی و غیرخوابگاهی (مطالعه موردی: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سبک زندگی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: HLSCONF03_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریوش شکرچی زاده

استادیار، گروه دروس عمومی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، واحد اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی، ایران

لیلا مصلحی

دانشجوی دکتری، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

جهانگیر کریمیان

دانشیار گروه دروس عمومی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی، واحد اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: سبک زندگی در حوزه سلامت به عنوان الگوهای رفتاری مرتبط با سلامت در نظر گرفته می شود که وضعیتسلامت فرد را تحت تاثیر قرار میدهد و یکی از عوامل ساختاری موثر بر انتخاب سبک زندگی سلامت محور شرایط زندگی فرداست. هدف از پژوهش حاضر مقایسه سبک زندگی ارتقادهنده سلامت دانشجویان دختر خوابگاهی و غیرخوابگاهی بود.مواد و روش ها: جامعه آماری شامل دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود و نمونه آماری به صورت تصادفیطبقه ای بر اساس محل سکونت انتخاب گردید. به منظور گردآوری دادهها از پرسشنامه سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت(HPLP) استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط اساتید آگاه به حیطه پژوهش و پایایی از طریق آلفای کرونباختایید گردید. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی شامل تی مستقل و رگرسیون خطی استفاده شد.نتایج: نتایج نشان داد بین دانشجویان دختر ساکن خوابگاه و غیرخوابگاه از نظر سبک زندگی سلامت محور تفاوت معناداروجود دارد. نمرات دانشجویان غیرخوابگاهی در مورد مولفه مدیریت استرس، فعالیت فیزیکی و تغذیه به طور معناداری پایین تراز دانشجویان غیرخوابگاهی بود. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد متغیر میزان فعالیت بدنی و محل سکونت توانایی پیش بینیسبک زندگی سلامت محور دانشجویان را دارا می باشند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش لزوم توجه بیش از پیش به بهبود سبک زندگی سلامت محور دختران در خوابگاه هایدانشجویی احساس می شود؛ این امر از طریق سرمایه گذاری فکری و مالی در این زمینه و برنامه ریزی و اجرای اقداماتهدفمند در این راستا همچون طراحی برنامه های آموزشی، انگیزشی قابل دستیابی خواهد بود.

کلیدواژه ها

سبک زندگی، سلامت، دانشجو، خوابگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.