تاثیر خودروهای خودران بر روی انتخاب مد سفر با در نظر گرفتن تغییرات سه متغیر زمان سفر، هزینه پارکینگ و هزینه بهرهبرداری (مطالعه موردی: شهر قم)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار افندی زاده

دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران

نوید کلانتری

دکترای حمل و نقل و ترافیک، دانشگاه مریلند، آمریکا

رضا جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی حمل و نقل دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

با توجه به پیشرفت های گسترده تکنولوژی در زمینه هوشمند سازی وسایل نقلیه و به شکل کلی شبکه حمل و نقل، پیش بینی می شود که خودروهای خودران ۳ دیر یا زود به شکل گسترده ای وارد بازار شوند و مولفه های مختلف تقاضا در حمل و نقل شامل زمان سفر، مد سفر، ارزش زمان، وسیله-مسافت پیموده شده، هزینه پارکینگ، هزینه بهره برداری، استفاده کنندگان و غیره را تحت تاثیر قرار بدهند. لذا در این پژوهش، تلاش بر این است که تاثیرات این خودروها بر روی انتخاب مد سفر در شهر قم مشخص شود. برای انجام این کار، داده های مربوط به جمعیت مصنوعی، اشخاص، خانوار، نواحی ترافیکی، اطلاعات کاربری زمین و ماتریس های مقاومت بین نواحی مربوط به شهر قم، جهت پیش بینی تقاضا به صورت فعالیت مبنا وارد نرم افزار اکتیویتیسیم شد. در گام بعد جهت مشخص کردن تاثیرات خودروهای خودران بر روی انتخاب مد، برای سه متغیر زمان سفر، هزینه پارکینگ و هزینه بهره برداری که طبق پیش بینی ها و با استناد به مقالات معتبر، تغییرات گسترده ای را در زمان حضور این خودروها تجربه می کنند، بازه ای از تغییرات طی ۱۰ مرحله در نظر گرفته شد و تغییرات حاصله در انتخاب مد سفر برای هر مرحله و هر هدف سفر به صورت جداگانه تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج نشان می دهند که از بین سه متغیر ذکرشده، تغییرات هزینه پارکینگ بیشترین تاثیر را بر روی سهم مد خودرویخودران شخصی و تغییرات زمان سفر بیشترین تاثیر را بر روی مد خودروی خودران اشتراکی دارند.

کلیدواژه ها

خودروی خودران، زمان سفر، هزینه پارکینگ، هزینه بهره برداری، نرم افزار اکتیوییتسیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.