ارایه دو الگوریتم فراابتکاری مبتنی بر معماری ارباب-رعیت برای زمانبندی همکارانه تقاطعات

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن برگی

کارشناس ارشد سیستم های هوشمند، دانشگاه امیر کبیر، کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر

مهدی قطعی

عضو هیات علمی گروه علوم کامپیوتر، دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، دانشیار گروه علوم کامپیوتر

سید محمود مصباح

عضو هیات علمی گروه حمل و نقل، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، استادیار گروه حمل و نقل

چکیده

در این مقاله یک مدل جدید برای زمان بندی تقاطع ها با توجه به کمینه سازی مجموع زمان سفر پیشنهاد می شود. در این مدل از ایده همسانی دوطرفه جهت منطبق نمودن جواب مسئله زمان بندی با میزان جریان کاربران و همسان سازی میزان جریان کاربران با شرایط زمان بندی چراغ راهنما استفاده شده است. در مسئله اول با استفاده ازالگوریتم های فرا ابتکاری، یک زمان بندی کارا برای چراغ راهنمایی به دست می آید. در مسئله دوم از یک مدل جهت تخصیص ترافیک و تخمین جریان های روی کمان های شبکه استفاده شده است. با توجه به اینکه تجربیات زیادی نشان داده است که مدل سازی و برنامه ریزی جهت مدیریت شبکه شهری برای تک تقاطع کارایی لازم را ندارد، از مدل همکارانه جهت مدیریت تقاطع ها استفاده شده است. در این مدل، تقاطع ها اطلاعات خود را با یکدیگر در میان می گذارند و سعی دارند در کاهش بار ترافیکی به یکدیگر یاری رسانند. در این بخشاز یک مدل ارباب-رعیت که در شبکه های کامپیوتری و سیستم های موازی قبلا استفاده شده بود، جهت ایجاد هماهنگی بین تقاطع اصلی و تعدادی تقاطع های فرعی استفاده می شود و دو الگوریتم فرا ابتکاری ژنتیک و بهینه سازی انبوهی مبتنی بر این معماری پیشنهاد می گردند تا تقاطعات با یکدیگر همکاری و اشتراک گذاری اطلاعات انجام دهند. نتایج نشانگر بهبود نسبی نتایج است.

کلیدواژه ها

زمان بندی چراغ راهنمایی، تخصیص ترافیک، داده کاوی، الگوریتم های فرا ابتکاری، مدیریت همکارانه، مدل ارباب-رعیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.