ارزیابی کارایی ایستگاه های تقاطعی و پرتردد خطوط مترو تهران با رویکرد تحلیل پوششی داده ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محسن علیزاده طباطیایی

معاون طرح وبرنامه شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه

مجتبی حق شناس

کارشناس کنترل راهبردی شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه

چکیده

امروزه تمامی مدیران در همه سازمان ها، خواستار استفاده بهینه از امکانات و ظرفیت های موجود در بخش های مختلف می باشند. بنابراین وجود مدلی به منظور ارائه بازخورد در راستای بهبود عملکرد شعب مختلف سازمان ها و دستیابی به ابزاری جهت برآوردن این نیاز مدیران، بسیار ضروری و منطقی به نظر می رسد. در راستای ضرورت فوق در این مقاله سعی و تلاش خواهد شد تا مدلی مناسب جهت ارزیابی عملکرد ایستگاه های تقاطعی و پر تردد خطوط مترو تهران برای شناسایی ایستگاه های کارا و ناکارا جهت بهبود عملکرد ایستکاه های ناکارا و یا ایستکاه هایی که کارایی کمتری دارند و تقویت هر چه بیشتر این ایستگاه ها ارائه شود. این تحقیق تجربه ای از به کارگیری تحلیل پوششی داده ها در ارزیابی کارایی ایستگاه های تقاطعی و پر تردد خطوط مترو تهران است که با استفاده از نرم افزار گمز (GAMZ) بررسی شده و نوع مدل استفاده شده در این پژوهش SBM+UNDESIR می باشد. شاخص های مناسب جهت ارزیابی کارایی استخراج شده اند که شاخص های ورودی تعداد نیروی انسانی، هزینه پرسنلی، سهم هر ایستگاه و شاخص های خروجی شامل تعداد مسافر، درآمد ایستگاه، هدوی و حوادث می باشد. نتایج تحقیقات نشان می دهد ایستگاه های امام خمینی، صادقیه، تئاتر شهر، شادمان، حسن آباد، شهدای ۱۷ شهریور و تربیت مدرس دارای کارایی صد در صدی هستند. در آن سوی مساله ایستگاه های مهدیه، امام حسین، دروازه شمیران، میدان ولیعصر و شهید بهشتی به ترتیب دارای کمترین کارایی ممکن می باشند.

کلیدواژه ها

مهندسی ترافیک ،حمل ونقل ، مترو ، ایستگاه های تقاطعی و پرتردد ، تحلیل پوششی داده ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.