معرفی آزمون ویژه ارزیابی عملکرد هوازی و بی هوازی فوتسال

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 11، شماره: 41
  • کد COI اختصاصی: JR_JSP-11-41_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علیرضا حسینی کاخک

دانشیار فیزیولوژی ورزش، دانشگاه حکیم سبزواری

مرتضی جلالی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزش

محمدرضا حامدی نیا

استاد فیزیولوژی ورزش، دانشگاه حکیم سبزواری

یان هاف

استاد گردش خون و تصویربرداری پزشکی، دانشگاه علم و تکنولوژی نروژ

مهدی جباری نوقابی

استادیار آمار، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هدف پژوهش حاضر، طراحی و بررسی اعتبار و پایایی آزمون ویژهارزیابی عملکرد (هوازی و بی هوازی) بازیکنان فوتسال بود. نمونه آماری عبارت بود از ۸۴ نفر از دانشجویان مرد داوطلب عضو در تیم فوتسال دانشگاه (میانگین سنی ۰۴/۲ ± ۰۲/۲۲ سال و شاخص توده بدنی ۰۶/۲ ± ۳/۲۲ کیلوگرم بر مترمربع). برای طراحی این آزمون، ابتدا مهم ترین تکنیک ها و حرکات فوتسال براساس مطالعات قبلی، نظرهای مربیان فوتسال، متخصصان فیزیولوژی ورزشی و علم تمرین فهرست و درنهایت حرکات دریبل، پاس، شوت، حفظ توپ، چرخش، پرش، دویدن به سمت جلو، دویدن به سمت عقب و حرکت پای پهلو انتخاب شدند. سپس، این مهارت ها و حرکات منتخب درقالب یک آزمون زنجیره ای و درطی یک مسیر طراحی شدند. برای سطح بندی و ارزیابی عملکرد بازیکنان، از سه مربی خواسته شد تا به عملکرد آزمودنی ها در سه بازی متفاوت، بین صفر تا ۱۰۰ نمره دهند و میانگین این نمرات به عنوان عملکرد هر بازیکن درنظر گرفته شد. برای پیش بینی عملکرد با استفاده هریک از آیتم های آزمون و رکورد کل آزمون، از رگرسیون چندمتغیره استفاده شد. برای بررسی روایی و پایایی آزمون به ترتیب از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و ضریب همبستگی درون طبقه ای استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین رکورد آزمون طراحی شده با نمرات مربیان همبستگی منفی (زمان کوتاه تر و امتیاز بالاتر) و معناداری وجود داشت. همچنین، معادله رگرسیون نشان داد که تقریبا تمام آیتم های آزمون پیش گویی معتبر برای رکورد کلی آزمون هستند. نتایج بررسی آزمون-آزمون مجدد نیز حاکی از ضریب پایایی بالای آزمون بود؛ بنابراین، آزمون جدید از اعتبار و پایایی بالایی برای ارزیابی عملکرد بازیکنان فوتسال برخوردار است و می تواند مورداستفاده مربیان و معلمان قرار گیرد.

کلیدواژه ها

آزمون, اعتباریابی, ارزیابی عملکرد, فوتسال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.