مدل سازی نرم تصویر ارتش آینده بر اساس رویکرد ساختاری تفسیری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه آینده پژوهی دفاعی، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_DFSR-2-5_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله وثوقی نیری

دکتری مدیریت دولتی پردیس البرز دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری

علی اصغر پور عزت

استاد گروه مدیریت دولتی (خط مشی گذاری)، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

داود آقا محمدی

دانشیار گروه مدیریت علوم راهبردی، دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران

مجتبی امیری

دانشیار گروه مدیریت دولتی (رفتار سازمانی) دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

چکیده

هدف از این پژوهش مدل سازی نرم تصویر ارتش آینده بر اساس رویکرد ساختاری تفسیری ، در راستای ایجاد تصویر بصیرت بخش بوده ، به گونه ای که آگاهی و شناخت از آن، در تدوین برنامه ها، استراتژی های سازمان و امکان استفاده اثربخش تر از همه ظرفیت های ملی برای دفاع اثربخش در آینده، را فراهم آورد. این پژوهش، بنیادی بوده، رویکرد آمیخته اکتشافی دارد ؛ از روش تحلیل تم و روش تحقیق موضوعی در قرآن، در بخش کیفی و از روش مدلسازی ساختاری تفسیری در بخش کمی استفاده شد. برای شناسایی  تم­ها و مفاهیم مرتبط با ارتش آینده در قرآن مجید، تفاسیر المیزان و نور موردبررسی قرار گرفت و سپس مضامین اصلی مرتبط با آن استخراج و کدگذاری گردید. از آراء کدگذاران مستقل و گروهی از خبرگان بهره گرفته شد. ۱۴ مضمون فراگیر احصا شده در بخش کیفی با مدل­سازی ساختاری تفسیری  در چهار سطح بر اساس تحلیل نظرات ۲۲ نفر از خبرگان دفاعی قرار گرفتند که بیشترین تاثیر را سطوح سوم و چهارم در تصویرپردازی دارند. بر اساس نتایج این پژوهش متغیرهای سطح اول، به منزله متغیرهای وابسته، متغیرهای سطح دوم به­مثابه متغیرهای پیوندی و متغیرهای سطح سوم و چهارم به­منزله متغیرمستقل و کلیدی نقش ایفا می کنند. در همین امتداد نتیجه این پژوهش، می­تواند زمینه­ساز درک و ایجاد بهترین تصویر برای ارتش شایسته در هر زمان و هر مکان مقتضی باشد. به همین جهت شایسته است بر حسب مقتضیات در هر زمان، این تصویر بازسازی و بازپردازی شود.

کلیدواژه ها

مدل سازی نرم, تصویر, ارتش آینده, رویکرد ساختاری- تفسیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.