پدیده نامبارک جنگ و آثار آن بر ادبیات کودک و نوجوان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین همایش تدبیر علوم مدیریتی، تربیتی، اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: MEPCONF03_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1737
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه احمدزاده

دانشجو معلم رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان تبریز

فاطمه پورصادق

دانشجومعلم رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان تبریز

فاطمه جعفری کلیبر

دکتری زبان و ادبیات فارسی مدرس دانشگاه فرهنگیان تبریز

چکیده

در طول سال های گذشته، جامعه انسانی شاهد جنگ های گوناگون با ابعاد و ویژگی های گوناگونی بوده است. کودکان به عنوانقربانیان اصلی این جنگ ها شناخته می شوند. برای پی بردن به میزان تاثیری که این جنگ ها بر ادبیات کودک و نوجوانگذاشته اند و ابعاد این تاثیرات دست به بررسی کتاب ها و آثار منتشر شده برجسته در این زمینه و نقدهایی که بر آنها شدهاست زده ایم. جنگ، روند طبیعی رشد کودکان و نوجوانان را به هم میزند و باعث بروز نیازها و ویژگی های خاصی در آنهامی شود. محتوای ادبیات کودکان و نوجوانان از زندگی آنان و نیازهایشان پیروی می کند. بازماندگان کم سن و سال حوادثیمانند جنگ، بهترین و اثرگذارترین راویان و انعکاس دهندگان آن خواهند بود. کودکان و نوجوانان جنگ زده و آسیب دیده ازپیامدهای آن، توانسته اند بیشترین تاثیر را بر روی ادبیات این گروه سنی بگذارند. ادبیات جنگی در زمان جنگ با ادبیات درزمان پساجنگ و در مناطق مختلف جهان، متفاوت است. از زوایای مختلف و از ابعاد گوناگون به مسئله جنگ در حوزه کودکانو نوجوانان پرداخته شده که امروزه به دلایل مختلفی پرداختن به برخی از این زوایا منع و پرداختن به برخی دیگر تشویق وتقویت شده است. روند حرکت ادبیات کودک و نوجوان به سمت ادبیات صلح، صعودی بوده است. این پژوهش به روشکتابخانه ای- توصیفی تدوین شده است.

کلیدواژه ها

جنگ، ادبیات، کودک و نوجوان، جنگ جهانی، مقاومت، صلح، آموزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.