شناسایی و تبیین رفتارهای مشاهده پذیر فرهنگ جانشین پروری در صنعت بیمه ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشنامه بیمه، دوره: 35، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIRC-35-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهین طیار

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی،گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اصفهان

سید محسن علامه

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد،دانشگاه اصفهان (نویسنده مسئول)

سید علی سیادت

استاد گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان

چکیده

هدف: اکتشاف و تبیین رفتارهای مشاهده­ پذیر فرهنگ پشتیبان برنامه­های جانشین­ پروری در صنعت بیمه ایران روش شناسی: پژوهش حاضر مبتنی بر روش­شناسی آمیخته با رویکرد توصیفی- اکتشافی صورت گرفته است. جامعه آماری برای مرحله کیفی، شامل خبرگان دانشگاهی و صنعت بیمه، و برای مرحله کمی، کلیه کارکنان شعب مرکزی شرکت­های بیمه بوده است. نمونه آماری در بخش کیفی با رویکرد هدفمند قضاوتی به تعداد ۱۳ نفر به حد اشباع رسید و در بخش کمی به روش طبقه­ای تصادفی به تعداد ۲۸۴ نفر انتخاب گردیده است. ابزار جمع آوری داده ها در مرحله اول شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان و در مرحله دوم پرسشنامه ۳۳ سوالی محقق ساخته بوده که روایی آن به روش صوری و محتوایی و پایایی پرسشنامه­­ به روش آلفای کرونباخ (۸۹۳/۰) تایید گردیده است. تجزیه و تحلیل داده های کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون و داده­ های کمی به روش تحلیل عامل تاییدی در نرم افزار Amos ۲۱ انجام شده است. یافته ها: الگوهای رفتاری فرهنگ جانشین­پرور شامل رفتارهای مشاهده­پذیر محتوایی و ساختاری می­باشند. همچنین در بین رفتارهای مشاهده­ پذیر فرهنگ، پیاده سازی برنامه های جانشین پروری (با بار عاملی ۶۴۹/۰)، مدیریت تغییر و تحول جانشین پرور (با بار عاملی ۵۹۵/۰) و مدیریت شایستگی ­ها (با بار عاملی ۵۸۵/۰) بیشترین حمایت را از مدل اندازه­ گیری داشته­اند. نتیجه گیری: براساس یافته های پژوهش، یکی از رفتارهای مشاهده­پذیر اصلی فرهنگ برای پشتیبانی از برنامه­های جانشین­پروری در صنعت بیمه، رفتارهای محتوایی می باشد که شامل؛ رفتارهای انگیزشی جانشین پروری، ارتباطات سازمانی یکپارچه و متعهدانه، رهبری تحول آفرین مبتنی بر مشارکت، مدیریت تغییر و تحول جانشین پرور می شود. همچنین سایر یافته­های این پژوهش نشان داد که رفتارهای ساختارگرایانه نیز یکی دیگر از رفتارهای مشاهده پذیر فرهنگ برای پشتیبانی از برنامه­های جانشین­ پروری در صنعت بیمه است که شامل؛ قوانین و مقررات تسهیل گر، ساختار سازمانی چابک، مدیریت شایستگی­ها، مدیریت راهبردی سرمایه انسانی، پیاده سازی برنامه های جانشین پروری، توانمندسازی مبتنی بر آموزش و مدیریت دانش، و مدیریت عملکرد مبتنی بر جانشین پروری می گردد.  طبقه بندی JEL:   J۲۴, M۵۱, M۵۴ 

کلیدواژه ها

جانشین­ پروری, رفتارهای مشاهده­ پذیر فرهنگ, صنعت بیمه, فرهنگ سازمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.