بررسی عوامل موثر بر دو سو توانی آموزش عالی و تحلیل قدرت هدایت – وابستگی با استفاده از ترکیب مدلسازی تفسیری – ساختاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-12-1_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد علامی

دکتری تخصصی مدیریت، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران.

سلیمان ایرانزاده

عضو هیات علمی، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران.

اسدالله خدیوی

عضو هیات علمی، گروه مدیریت، دانشگاه فرهنگیان واحد آذربایجان شرقی، تبریز، ایران.

حسین بوداقی خواجه نوبر

عضو هیات علمی، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران.

چکیده

یک سازمان آموزشی دو سو توان قادر به انجام هر دو بهره­ برداری از شایستگی­ های موجود و بررسی فرصت­ های جدید بوده و سازمان آموزشی را در افزایش کارایی و رقابت­پذیری توانمند می­سازند. برای این منظور ایجاد مدل­های مناسب از عوامل موثر بر دو سو توانی می­تواند کارایی و رقابت­پذیری سازمان آموزشی­ها را افزایش دهد. هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر دو سو توانی آموزش عالی و تحلیل قدرت هدایت – وابستگی با استفاده از ترکیب مدلسازی تفسیری - ساختاری با هدف طراحی و ارائه مدلی برای دو سو توانی سازمان آموزشی  و تحلیل قدرت هدایت – وابستگی با استفاده از ترکیب مدلسازی ساختاری- تفسیری بود. جامعه پژوهش را تمامی مدیران سازمان­های آموزشی در شهرستان تبریز در سال ۹۹ - ۱۳۹۸ تشکیل می دادند. نمونه این پژوهش شامل ۳۸۲ نفر ازمدیران این سازمان­های آموزشی بودند که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه­ای دو مرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده‎ها از پرسشنامه های معتبر دارای پایایی و روایی و همچنین پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود و داده‎ها با روش‎های آمار توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شد. یافته­ها ن نشان داد که عوامل ساختاری و فرآیندی به ترتیب به عنوان تاثیرگذارترین و تاثیرپذیرترین عامل بر دو سو توانی سازمان­های آموزشی قلمداد می­ گردند. به طورکلی نتایج مطالعه نشان ­دهنده اهمیت مدل طراحی شده برای مدیران واحد­های آموزشی شهرستان تبریز بود تا با به کارگیری آن بتوانند دو سو توانی را در واحدهای خود افزایش دهند.

کلیدواژه ها

آموزش عالی, دو سو توانی, مدلسازی ساختاری- تفسیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.