انقلاب خدمات مالی با فناوری های بلاکچین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش، بلاکچین و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: BLOCKCHAIN02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شایان

هیئت علمی دانشکده مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدر س

الهه باغانی

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس

مریم باقری

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

نسل اول انقلاب دیجیتال، اینترنت اطلاعات را به ما ارزانی داشت اما نسل دوم با بهره گیری از فناوری بلاکچین، اینترنت ارزش را برای ما به ارمغان می آورد، یک پلتفرم جدید و توزیع شده که می تواند به ما کمک کند تا دنیای کسب و کار را تغییر دهیم. بلاکچین یک فناوری کاملا انقلابی است است که بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال بر روی آن شکل گرفته اما این امکان وجود دارد که این فناوری کاربردهایی فراتر از این موارد داشته باشد . در این پژوهش ضمن بررسی تئوری های اقتصاد، به بررسی فناوری بلاک چین می پردازیم و ضمن مروری بر مهمترین رمز ارزها، تغییر و تحولی که در روند اجرای فرآیندهای آنلاین به وجود آمده است بررسی می کنیم و با توجه به کاربردها و پتاسیلی که این فناوری در آینده بانکداری دیجیتال دارد پیشنهادات جهت استفاده از این فناوری در چرخه و فرآیندهای مالی کشور را ارائه خواهیم کرد. لازم به ذکر است روش تحقیق این پژوهش اکتشافی و توصیفی است و طبق نتایج این پژوهش در حال حاضر کشور ما علی رغم امکان بهره برداری از فناوری های بلاک چین به دلیل قیمت پایین حامل های انرژی جهت تولید ارزهای دیجیتال فعالیت رسمی و قانونی در این حوزه ندارد و هیچ یک از فرآیندهای مالی بانک ها از طریق این فناوری بازنگری نشده است. لازم به ذکر است همچنان رویکرد شفافی نیز در خصوص تبادل ارز دیجیتال توسط بانک مرکزی با سایر نهادهای مالی ارائه نگردیده است.

کلیدواژه ها

بلاکچین، ارز دیجیتال، حواله، تبادلات مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.