ارائه چارچوبی امن و یکپارچه در سیستم مراقبتهای بهداشتی و درمانی ایران با استفاده از فناوری بلاکچین و مکانیزم اینترنت اشیا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش، بلاکچین و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: BLOCKCHAIN02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان اخوان

استاد مهندسی صنایع، دانشکده صنایع و مدیریت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایرا ن

علی ساعی

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشکده صنایع و مدیریت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایرا ن

منصور شامرادی فر

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشکده صنایع و مدیریت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایرا ن

چکیده

با توجه به بند ۶-۲ سیاستهای کلی نظام در حوزه سلامت مبنی بر "اصلاح و تکمیل نظامهای پایش، نظارت و ارزیابی برای صیانت قانونمند از حقوق مردم و بیماران و اجرای صحیح سیاستهای کل ی" و از طرفی تحولات صورت پذیرفته در جامعه جهانی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در قالب انقالب صنعتی چهارم، بسترهای بسیار مناسبی را ایجاد نموده است که در قالب آن بتوان اهداف مهم نظام رابه صورت سیستماتیک محقق نمود. در این میان یکی از حوزه های بسیار مهم، حوزه «سلامت و درمان» میباشد که در راستای ارائه خدمات درمانی و سلامت به دلیل مدیریت با رویکردهای سنتی، زمان ارائه خدمات به مردم طولانی، امنیت اطلاعات درمانی مردم نامطمئن ، داده های حجیم بیماران در حوزه سلامت و درمان از یکسو و برای طرف های ارائه دهنده خدمات از بیمارستان ها تا سازمانهای خدمات درمانی گرفته موضوعاتی نظیر سوء استفاده از دفترچه های خدمات درمانی، عدم امنیت و یکپارچگی و نبود تمامی سوابق درمانی بیماران از سوی دیگر، لزوم تدوین چارچوبی که در آن به وسیله فناوریهای نوین، امکان ایجاد بستری که در قالب آن سهولت ارائه خدمات سلامت و درمان وجود داشته باشد و از طرفی تمامی چکابها، آزمایشات، نسخه های تجویز شده توسط پزشکان برای بیماران به طور امن و یکپارچه و با هر اندازه حجیم بودن، وجود داشته باشد، وجود دارد. با توجه به گستردگی موضوع مطروحه، این تحقیق با تمرکز بر پیشگیری و درمان به دنبال ارائه چارچوب و راهکاری در زمینه ارائه خدمات سیستماتیک، کم هزینه و به موقع به بیماران در حوزه تشخیص و نیز تعریف و ایجاد زیرساختی که به وسیله آن خدمات تعریف شده در قبال بیماری در کمترین زمان و هزینه و با بیشترین کیفیت با توجه به فناوریهای نوین ارائه گردد، میباشد.

کلیدواژه ها

بلاکچین، مراقبتهای بهداشتی، اینترنت اشیاء، امنیت اطلاعات ، حریم خصوصی و محرمانگی اطلاعات .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.