تاثیر مدل پذیرش فناوری ( TAM ) در فعالیت های پژوهشی اساتید ریاضی دانشگاه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی و هشتمین کنفرانس بین المللی یادگیری و یاددهی الکترونیکی
  • کد COI اختصاصی: ICELEARNING14_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه امیری پور

استادیار، گروه ریاضی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مرجان معیری

استادیار، گروه آموزش ریاضی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران

چکیده

فعالیت های پژوهشی اساتید، زمینه های رشد و ارتقای کیفیت آموزشی دانشگاه را فراهم می سازد. برای انجام فعالیت های پژوهشی، باید بسترهای گسترش علم و ارتباط با پژوهش های دیگر در سراسر دنیا فراهم شود. یکی از راه های ارتباطی، استفاده از فناوری است. باید بسترهای پذیرش و استفاده از فناوری برای اساتید فراهم باشد. از آنجایی که گسترش علم ریاضی و فعالیت های پژوهشی در این زمینه می تواند موجبات ایجاد شاخه های علمی بین رشته ای را فراهم می سازد، لذا هدف این پژوهش بررسی تاثیر الگوی پذیرش فناوری در فعالیت های پژوهشی اساتید ریاضی دانشگاه است. روش پژوهش از نوع مدلیابی براساس هبستگی بود. با توجه به موضوع پژوهش، ۶۳ استاد ریاضی مرد و زن دانشگاه های آزاد اسلامی، پیام نور و فرهنگیان شهر تهران در رده های سنی با تجارب آموزشی مختلف در ریاضی شرکت داشتند. این حجم نمونه از طریق روش نمونه گیری تصادفی هدفمند، انتخاب شدند. اعضای هیات علمی و حق التدریسی با هم به پرسشنامه پاسخ دادند. همچنین نمونه هایی انتخاب شده اند که حداقل یک الی دو طرح یا مقاله علمی پژوهشی داشتند. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد جمع آوری گردید. نتایج نشان داد که بین مولفه های مدل پذیرش فناوری و فعالیت های پژوهشی اساتید ریاضی رابطه معنی داری وجود دارد. در مدل رگرسیونی نتیجه گرفته شد که مولفه های سهولت استفاده درک شده، نگرش و تمایل به استفاده نسبت به فناوری در فعالیت های پژوهش اعم از مسائل سازمانی و شخصی اساتید ریاضی دانشگاه تاثیر دارد.

کلیدواژه ها

ریاضی درک سودمندی، سهولت استفاده درک شده، نگرش، تمایل به استفاده، فعالیت های پژوهشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.