وضعیت مدیریت پسماند بیمارستان های استان مازندران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_522
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه اکبری

دانشجوی دکتری تخصصی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

محمدرضا کنعانی

دانشجوی دکتری تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه اصفهان

چکیده

بیمارستان ها یکی از منابع تولید زباله به خصوص زباله های مخاطره آمیز می باشند، لذا اعمال مدیریت صحیح و کارآمد جهت جلوگیری از بروز معضلات بهداشتی و زیست محیطی ضروری می باشد. از اینرو تحقیق حاضر با روش توصیفی-مقطعی و مشاهده ای و با هدف بررسی وضعیت مدیریت پسماند در سطح 39 بیمارستان استان مازندران صورت پذیرفته است. بررسی ها حاکی از آن است که متوسط پسماند تولیدی در بیمارستان های استان 11229 کیلوگرم در روز (7199 کیلوگرم شبه خانگی، 3625 کیلوگرم عفونی، 389 کیلوگرم نوک تیز و برنده، کیلوگرم 16پرتوزا) می باشد و میانگین سرانه پسماندهای پزشکی به ازای هر تخت فعال در شبانه روز 850 گرم می باشد. با عنایت به تفکیک 100% پسماند در بیمارستانهای استان، 97% بیمارستان ها مطابق با ضوابط و دستورالعمل ها، از کیسه های زرد رنگ جهت جمع آوری پسماندهای عفونی و 95% بیمارستان ها از محفظه های مخصوص جهت جمع آوری پسماندهای برنده استفاده می نمایند و در 90% آن ها پسماندها با چرخ دستی مخصوص به جایگاههای نگهداری موقت حمل می شود. 46% بیمارستان های استان دارای زباله سوز(13% دارای سیستم سرماساز)، 36% بی خطرساز و 18% فاقد سیستم امحاء می باشند، که این میزان زباله جهت امحاء به سایر بیمارستانهای استان منتقل می گردند، همچنین 15% از این زباله سوزها نامناسب و قدیمی بوده و تولید آلودگی می نمایند. نتایج بررسی نشان می دهد، علی رغم وضعیت نسبتا مطلوب جمع آوری و حمل پسماند بیمارستان های استان، لزوم آموزش پرسنل مرتبط در مدیریت پسماند، عدم استفاده از زباله سوزهای ناکارآمد و قدیمی و بهره گیری از دستگاههای بی خطرساز استاندارد و زباله سوزهای متمرکز در مناطق خارج شهری و مسکونی ضروری احساس می گردد

کلیدواژه ها

مدیریت پسماند، پسماندهای عفونی، بیمارستان، مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.