اصول و راهبردهای بهسازی محیط و منظر شهرکهای صنعتی بر اساس مبانی اکوپارکهای صنعتی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_515
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1874
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدهادی مهدی نیا

عضو هیات علمی گروه شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

محسن گودرزی

نفیسه حق طلب

جواد علوی

چکیده

تجمیع صنایع در شهرک های صنعتی با وجود آنکه هزینه های مربوط به تامین زیرساختها را برای صاحبان صنایع کاهش داده است ولی به سبب بی توجهی به نگرش های زیست محیطی و اکولوژیک در طراحی آنها، ایجاد این مجتمع ها نتوانسته نقش چندانی در کاهش اثرات منفی محیط زیستی صنایع ایفا کند. این در حالیست که صنایعی که از قبل در اطراف شهرها شکل گرفته اند نیز به حال خود رها شده اند. از اینرو لازم است از یک طرف صنایع موجود پراکنده اطراف شهرها سامان یافته و از طرف دیگر شهرک های صنعتی نیز بر پایه مفهوم اکولوژیک بهسازی یا احداث شوند.از سوی دیگر بهسازی محیط و منظر اماکن صنعتی به گونه ای که بتواند در جهت رفع نیازهای محیطی، سلامتی، خدماتی و فرهنگی کارکنان و مردم گام بردارد، امری بسیار ضروری می نماید. در این راستا نیز ایده ایجاد و توسعه شهرک های صنعتی اکولوژیک که هدف آنها تقلیل آلاینده های احتمالی موجود در محوطه، فعال نمودن و تجدید حیات اقتصادی و فرهنگی از طریق بهسازی و نوسازی محیط و منظر است، پاسخ مناسبی به مشکلات فعلی آنها می باشد. بر طبق تحقیقات نگارندگان در زمینه بهسازی اکولوژیکی محیط و منظر شهرک های صنعتی تا کنون در کشورمان علیرغم تلاش های کم و بیش انجام شده نتیجه قابل ملاحظه ای به چشم نمی خورد که این امر نیاز به بررسی و پژوهش در این زمینه و معرفی راهکارهای بهینه و اجرایی برای این مسئله را امری ضروری می نماید. از اینرو در پژوهش حاضر تلاش بر این است که با شناخت مشکلات و معضلات موجود در اینگونه نواحی راهبردهایی جهت بهسازی محیط و منظر شهرک صنعتی چناران به عنوان نمونه ای بارز از اینگونه نواحی استخراج نموده و به نحوی همساز با شرایط اکولوژیک منطقه ارائه گردد

کلیدواژه ها

پارک صنعتی اکولوژیک- توسعه پایدار- منظر صنعتی- بهسازی محیط- طرح راهبردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.