تحلیلی بر عوامل موثر بر شکل گیری فقر در کشورها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN03_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 622
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل حرمتی دوست

چکیده

لازمه اجرای سیاست های کاهش فقر، شناخت فقر و عوامل موثر بر آن است، اولین قدم در مسیر مبارزه با فقر و محرومیت، آگاهی از وضعیت فقر است. با تحولات قرن شانزدهم و افزایش شکاف بین کشورها و بروز دوگانگی در تولید، نقریبا تمامی مکاتب اقتصادی به مسئله فقر و عوامل اثرگذار بر آن، به عنوان عامل و پیامد توسعه نیافتگی، توجه ویژه ای داشته اند. از ابتدای شناخت مفاهیم فقر برای ما نمونه بارز آن در نداشتن پول برای رفع ابتدائی ترین نیازهای حیاتی مثل خوردن و محل امنی برای خوابیدن بوده است و شاید نمونه قابل رویت آن افراد متکدیانی که در هر جامعی بوده اند اما فقر در منظر اهل لغت به معنی تنگدستی و تهیدستی، پریشانی و شکستن است و در نظر فیلوفان فرد زمینگیر که بخاطر فقر از آبروی خود گذشته و دست نیاز دراز می کند و فقیهان نظر دارند که فرد فقیر با توجه درآمد خود قدرت تامین هزینه های خود را ندارد و بطور کلی به نظر فیلسوفان و عارفان بغیر از خداوند همه فقیر و نیازمندند. برای به دست آوردن خط فقر مطلق کل، خط فقر مطلق غذایی بر اساس رویکرد حداقل نیازهای اساسی محاسبه و حداقل نیازهای غیرغذایی به آن اضافه شده است. فقر و انحرافات اجتماعی از جمله پدیده هایی هستند که به نظر بسیاری از صاحب نظران با هم مرتبط می باشند. تحقیقات و پژوهش ها در عین حال که موید وجود رابطه مستقیم بین فقر و انحرافات نیست، اما وجود همبستگی میان آن دو را تائید می نماید. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است که داده های مورد نظر از طریق مطالعه میدانی و کتابخانه ای جمع آوری شده، نتایج تحقیق حاکی از آن است مهمترین عامل ایجاد و گسترش این محلات در شهر مهاجرت از محیط های کوچک روستایی- شهری می باشد که خود ناشی از جاذبه های اقتصادی شهر و دسترسی به شغل بهتر و افزایش درآمد بوده است و در نهایت باعث حاکم شدن فرهنگ فقر در این محلات و به تبع آن موجب بروز انواع ناهنجاری های شهری اشتغال افراد حاشیه نشین در مشغال کاذب، وجود ساخت و سازهای غیرمجاز، افزایش جرم و جنایت، اثرات نامطلوب فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، آلودگی محیط زیست شهری و غیره شده است.

کلیدواژه ها

حاشیه نشینی، انحرافات اجتماعی، پیامد فقر، مهاجرت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.