شناسایی جایگاه برنامه درسی تربیت جنسی در نظام آموزشی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی، دوره: 17، شماره: 67
  • کد COI اختصاصی: JR_JSR-17-67_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره قلاوند

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.

پروین صمدی

دانشیار برنامه ریزی درسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.

پروین احمدی

دانشیار برنامه ریزی درسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.

نرگس کشتی آرای

دانشیار برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.

چکیده

تربیت جنسی یکی از پیچیده و حساس ترین ساحت های تعلیم و تربیت است. ازاین رو، پژوهش حاضر با هدف شناسایی جایگاه برنامه درسی تربیت جنسی در نظام آموزشی کشور در طی سال های ۱۳۹۸-۱۳۸۰ انجام شد. مطالعه حاضر از نوع کیفی و از روش سنتزپژوهی است. جامعه اطلاع رسان شامل همه پژوهش های علمی مرتبط با هدف پژوهش بوده که با توجه به جست وجوی منظم در پایگاه های اطلاعاتی (مگ ایران، جهاددانشگاهی، نورمگز و...)، بر اساس معیارهای ورود تعداد ۲۰۶ پژوهش علمی شناسایی و پس از مطالعات لازم، ۳۶ پژوهش بر اساس ملاک های خروج به عنوان نمونه انتخاب و با روش سنتزپژوهی شش مرحله ای روبرتس، ترکیبی بهینه از نتایج آنها ارائه شده است. برای فراهم آوردن اطلاعات مورد نیاز، از فرم کاربرگ و برای اطمینان از میزان پایایی، از ضریب کاپای کوهن استفاده شد. طبق یافته های حاصل از سنتزپژوهی، تربیت جنسی حائز چهار مضمون شامل شمشیر دولبه بودن مفهوم تربیت جنسی، تهدیدها - فرصت های تربیت جنسی، تربیت جنسی مبتنی بر آموزش، زبان و فرهنگ در تربیت جنسی است. نتایج نشان داد که برنامه درسی تربیت جنسی در نظام آموزشی یک برنامه درسی خاموش است که با یک طراحی مدون توسط سیاست گذاران می توان آن را روشن نمود.

کلیدواژه ها

برنامه درسی, تربیت جنسی, سنتزپژوهی, نظام آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.