مقایسه تطبیقی مدیریت محیط زیست خودرو سازی سایپا ایران و خوروسازی کوماتسو ژاپن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_286
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1730
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا جعفری

دانشیار گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست دانشکده محیط زیست دانشگاه

مرتضی دیناروندی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست دانشگاه تهران

حمید تاسا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی طراحی محیط زیست دانشگاه تهران

کمال نعمت پور

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز

چکیده

نگاهی به تاریخچه شکل گیری ، توسعه و حل نسبی مشکل انواع آلودگی های هوا ، آب ، خاک و حتی صدا در بخش صنعت خودرو سازی، به خوبی بیانگر معضلات محیط زیستی این بخش اقتصادی می باشد .نظام مدیریت محیط زیست با هدف حفاظت از محیط زیست، یکی از رویکرد ها و دیدگاه های ویژه سیستمی مطرح در صنایع است که به منزله نقطه اتکا و ابزاری موجه و مطمئن برای اعمال مدیریت خردمندانه و تحقق اهداف و اجرای برنامه های محیط زیستی تلقی می گردد.صنایع بسیاری در سطح جهان با روی آوردن به این سیستم و پذیرش و استقرار مبتنی بر اصول مدیریت محیط زیست نه تنها نتایج مثبتی را در حیطه محیط زیست و کارکردهای مربوط به آن بدست آورده اند ، بلکه موفق به کسب فرصت های تجاری خوبی نیز شده اند . لذا در این تحقیق تجارب مدیریت محیط زیستی یک خودرو ساز جهانی کوماتسوی ژاپن با گروه خودروسازی سایپا (یکی از دو شرکت بزرگ ایران )مطالعه گردید.درنهایت ،شکل گیری سند جامع مدیریت محیط زیست و تدوین ساختار اجرایی مناسب HSE به منظور دستیابی گروه صنعتی خودروسازی سایپا جهت اجرای مناسب اصول مدیریت محیط زیست و کاهش اثرات مخرب آن بر روی محیط در ضمن بالا بردن توان رقابت در سطح ملی و جهانی، پیشنهاد گردید.

کلیدواژه ها

خودرو سازی سایپا، خودرو سازی کوماتسو، مدیریت محیط زیست ،سند جامع مدیریت محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.