استفاده از نمایه بارش استاندارد در تعیین خشکسالی ها و ترسالی ها مطالعه موردی استان خوزستان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه عینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب دانشگاه شهید چمران اهواز

علی محمد آخوندعلی

مصطفی مرادزاده

امیرحسین زری بافان

چکیده

کشور ایران در کمربند خشک و نیمه خشک واقع شده است و بنابراین از دیر باز با کمبود باران و شرایط آب و هوائی خشک و نیمه خشک روبرو بوده است. از این رو تعیین سال های خشکسالی در هر منطقه از اهمیت خاصی برخوردار است. برای تعیین محدوده های زمانی خشکسالی، از شاخص های مختلفی استفاده می شود. بسیاری از محققین خشکسالی، به قابلیت انعطاف پذیریSPI و قابلیت آن برای هر مقیاس زمانی اذعان داشته اند. بررسی ها نشان می دهد که شاخص بارش استاندارد شده به علت قابلیت های بیشتر و محدودیتهای کمتر، بهتر ازدیگر مدلها می باشد. مطالعه زیر بر اساس شاخص بارش استاندارد (SPI) و آمار مربوط به بارش سالانه در طی دوره آماری 31 ساله به بررسی و تعیین سالهای خشک و مرطوب می پردازد. نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر اینست که وضعیت خشکسالی ملایم بطور متوسط بیشترین درصد را به خصوص در سالهای اخیر به خود اختصاص داده است

کلیدواژه ها

نمایه بارش استاندارد، خشکسالی، ترسالی، استان خوزستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.