تاثیر مصرف کودهای گوگرددار بر شاخص های رشد و عملکرد بادام زمین(Arachis hypogaea L.)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 0، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-0-50_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود اصفهانی

علیرضا حسین زاده گشتی

جعفر اصغری

محمدنقی صفرزاده ویشکایی

بابک ربیعی

چکیده

به منظور بررسی تاثیر منبع گوگرد و مقدار آن بر شاخص های رشد و عملکرد گیاه بادام زم ینی، یک آزمایش مزرعه ای به صورت فاکتور یل ۶۰ و ۹۰ کیلوگرم گوگرد ، با دو عامل نوع منبع گوگرد در دو سطح (سوپر فسفا ت ساده و گچ ) و مقدار مصرف در چهار سطح (صفر، ۳۰ در هکتار ) در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصاد فی با سه تکرار در سال زراعی ۱۳۸۴ در شهرستان بندر ک یاشهر، استان گیلان به اجرا گذاشته شد . تیمارهای گوگرد ی در زمان کاشت بذر همراه با سا یر کودها به صورت نواری در پای بوته ها جایگذاری شدند. نتایج نشان داد که مصرف گوگرد تاثیر معنی داری در افز ایش رشد و عملکرد بادام زمینی داشت . مصرف ۹۰ کیلوگرم گوگرد از هر دو منبع نسبت به سا یر مقادیر برتر ی معنی داری داشت . حداکثر عملکرد غلاف و عملکرد دانه (به تر تیب ۶۴۰۰ و ۵۲۰۰ کیلوگرم در هکتار) با مصرف ۹۰ کیلوگرم ۲۰ گرم در متر مربع در ۱۲ درجه روز - رشد ) و / ۶)، سرعت رشد گیاه ( ۲ / گوگرد از منبع گچ به دست آمد . بالاترین شاخص سطح برگ ( ۶ ۱۱۴۲ و ۱۲۸۹ واحد حرارتی و با مصرف ، سرعت رشد غلاف ( ۱۶ گرم در متر مربع در ۱۲ درجه روز- رشد) به ترتیب با دریافت ۱۱۴۲ ۹۰ کیلوگرم گوگرد در هکتار، از منبع گچ به دست آمد . بر اساس نتا یج این آزما یش می توان اظهار داشت که مصرف گوگرد به طور چشمگیری باعث افز ایش عملکرد دانه و بهبود صفات مرتبط با عملکرد در گیاه بادام زمینی می شود و از بین دو منبع تامین کننده گوگرد، تاثیر گچ بر بهبود عملکرد و شاخص های رشد بادام زمینی بیشتر است . بنابراین، به نظر می رسد که با مصرف ۹۰ کیلوگرم گوگرد در هکتار از منبع گچ، می توان افزایش رشد و عملکرد بادام زمینی را انتظار داشت.

کلیدواژه ها

Growth indices, Gypsum, Peanut (Arachis hypogaea L.), Sulphur, Single super phosphate, Yield., بادام زمینی(.Arachis hypogaea L) سوپر فسفات ساده، شاخ صهای رشد، عملکرد دانه، گچ، گوگرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.