بررسی پساب تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی آبادان جهت تخلیه به آبهای سطحی ویا استفاده مجدد در کشاورزی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایران برایی

کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست – آب و فاضلاب، کارشناس مطالعات اداره ک

چکیده

برکه هـای تثیت فـاضلاب بدلیل توان پـذیـرش شـوکهای بارآلی و هیدرولیکی,روش مناسبی برای تصفیه فاضلابهای شـهـری و بـسیاری از فاضلابهای صنعتی محـسـوب می شوند.هدف اصلی از این تحقیق ارزیـابی پساب تصفیه فـاضلاب شهرک صنعتی آبـادان جهت تخلیه به آبهای سطحی ویا استفاده مجدد در کشاورزی مـی باشـد.در حال حاضر یک مدول از این طرح به اجرا در آمده است و مدولهای بعدی با توسعه طرح به اجرا در می آیند. این تحـقیق از اسفند ماه سال 1383 به مدت 10 ماه بر روی تصـفیه خانه شهرک صنعتی آبادان انجام شد. در این طرح ضمن بررسی وضعیت عـملکرد برکه های تثبیت, شاخصـهای کیفی تصفیه فاضلاب مانندpH , COD , BOD5 , TSS , کل باکتریهای کلیفرم , باکتریهای کلیفرم مدفوعی و تخم انگلها مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفـت. حد اکثر راندمان حذف آلاینده ها در تصفیه خانه فاضلاب مربوط به مرداد ماه بود، در این ماه میانگین مقادیرCOD , BOD5 , TSS در پساب خروجی برکه های تثبیت به ترتیب mg/l805 , mg/l 440 , mg/l 30 وکل باکتریهای کلیفرم , باکتریهای کلیفرم مدفوعی و تخم انگل ها در پساب خروجی به ترتیب ml100MPN/ 105 ×2/9, ml100MPN/ 105×1/6 و ova /l 22 بود. این نتایج نشان داد که مقادیر بدست آمده به جزء TSS با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران جهت تخلیه پساب به آبهای سطحی و استفاده مجدد در کشاورزی فاصله زیادی دارد. جهت دفع بهداشتی و یا استفاده مجدد از این پسابها بایستی بهینه سازی عملکرد برکه های موجود مورد توجه قرار گیرد. کاربرد نتایج این تحقیق می تواند درطراحی و اجرای بهینه واحدهای بعدی تصفیه خانه این مجموعه نقش موثری داشته باشد.

کلیدواژه ها

تصفیه فاضلاب های صنعتی, شهرک صنعتی آبادان، استفاده مجدد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.