ایمان از دیدگاه مولانا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: EPHCONF01_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پری بیدل بالابیگلو

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی

چکیده

مولانا در تصویری که از ایمان ارائه میکند، اقرار زبانی را مساوی با ایمان نمیداند بلکه تنها نقش حکایتگری برای آن قایل است، به عبارت دیگر از دیدگاه اواقرار زبانی صرفا شاهد و گواهی بر ایمان است. از نظر مولوی، ایمان اضطراری وایمانی که غرض از آن رسیدن به بهشت و نجات از دوزخ است و ایمان تقلیدی ایمان واقعی نیست و در این ایمان مومن طاعتش معلول به اغراضی است. در حالی که غرض مومن حقیقی، همان محبت الهی است.در این مقاله که با استفاده از منابع کتابخانه ای نگاشته شده است، بعد از بیان نظرات مختلف درباره ایمان به بررسی دیدگاه مولانا در این زمینه پرداخته شده است و در این جهت از آراء و نظریات موجود برای تبیین نظریه مولوی استناد گردیده است تا ضمن روشن شدن نظر وی، تطبیق و مقایسه ی دیدگاه مولوی با دیگر دیدگاه ها نیز انجام گیرد. از نظر مولانا، کسی که به امید بهشت و ترس جهنم، تسلیم خدا میشود، هنوز از خواندن کتاب تقلید فارغ نشده است و چون محبت الهی را نچشیده، و به حکم وظیفه و برای رسیدن به بهشت یا نجات از دوزخ عبادت میکند، این عبادت برایش آسان نیست. از نظر وی هر کس بنا به درجهی فهم و تسلیمی که نسبت به متعلقات ایمان دارد، مومن است.

کلیدواژه ها

مولانا، ایمان، مراتب، ماهیت، جایگاه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.