بررسی رابطه اختلال شخصیت ضد اجتماعی و اختلال شخصیت مرزی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: EPHCONF01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3622
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین غلامی بصیر

کارشناسی ارشد روانشناسی شخصیت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، تهران، ایران

فاطمه سعدآبادی مطلق

کارشناسی مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران

چکیده

اختلالات شخصیت عبارت است از الگوی ناسازگارانه رفتار با تجربه درونی که به زمان نوجوانی و جوانی برمی گردد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه اختلال شخصیت ضداجتماعی و اختلال شخصیت مرزی انجام گرفته است. روش تحقیق دراین پژوهش از نظر هدف، از نوع تحقیقات کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها تحقیق توصیفی( غیرآزمایشی) از نوع کتابخانه ای بود. پژوهش مروری نظام مند حاضر با جست و جوی مقالات انگلیسی از پایگاه های داده شامل Science Direct، Google Scholar PubMedو Scopus و با استفاده از کلمات کلیدی"" Borderline personality disorder" ,Antisocial personality disorder به دست آمد. همچنین مقالات فارسی در پایگاه های داده نورمگز، سیویلیکا، مگیران، علم نت و جهاد دانشگاهی با همان کلمات کلیدی به زبان فارسی مورد جست و جو قرار گرفت. همچنین مقالات منتشر شده از سال ۱۹۵۰ تا سال ۲۰۱۹ مورد ارزیابی قرار گرفتند.اختلال شخصیت ضداجتماعی (ASPD) و اختلال شخصیت مرزی (BPD) در علائم هشداردهنده با هم همپوشانی دارند که نشان میدهد آسیب شناسی روانی در این دو اختلال به یک شکل و تحت تاثیر جنسیت است. البته مجموعه شواهد دیگر حاکی از وجود وجوهی از صفات است که باوجود اشتراکهایی تاحدی منحصربه فرداند، به ویژه بی ثباتی عاطفی؛ که وجه تمایز اختلال شخصیت ضداجتماعی و اختلال شخصیت مرزیاند. طبق نتیجه ای که حاصل شد، اختلال شخصیت ضداجتماعی و اختلال شخصیت مرزی دو اختلال مجزا هستند.

کلیدواژه ها

اختلال شخصیت، ضد اجتماعی، مرزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.