بررسی شیوع همزمان نشانه های اختلال بیش فعالی و اختلال طیف اوتیسم درکودکان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: EPHCONF01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مطهره علوی

کارشناسی ارشد روانشناسی مثبت گرا، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، ایران

طاهره صالحی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور، ساری، ایران

چکیده

اوتیسم و بیش فعالی از اختلالات بسیار رایج در دوران کودکی هستند که نشانه های بروز این دو اختلال در بسیاری از موارد همزمان است. هدف این مطالعه بررسی شیوع همزمان نشانه های اختلال بیش فعالی((ADHD و اختلال طیف اتیسم((ASD درکودکان است. این پژوهش از نوع کارآزمایی کنترل شده تصادفی است که ۱۱۴ نفر از بین کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم و بیش فعالی به صورت تصادفی انتخاب شدند. با استفاده از داده های پرسشنامه و مصاحبه های تشخیصی حاصل از گزارش والدین و معلم از نشانه های ADHD و ASD۵۷ کودک زودرس()(vpمیانگین سنی ۹,۲ سال) با ۵۷ کودکی که سر زمان مقرر به دنیا آمدند، دارای تطابق سنی و جنسی با آزمون tمقایسه شدند. براساس گزارش معلم و والدین مشخص شد که کودکان زودرس مشکلات توجه، اختلالات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی ناقص بیشتری از خود نشان میدهند. اتفاق نظر نسبتا محکمی میان معلم و والدینی که نشانه های ADHD و ASD را گزارش کرده بودند وجود داشت که فراگیرایی مشکلات مشاهدهشده را نشان میداد. بروز همزمان نشانه های ASD و ADHD در کودکان زودرس مشاهده شد. سن بارداری کمتر با افزایش سطح نشانه های ADHD و ASD، جنسیت مرد با افزایش سطح نشانه های ADHD و SES پایین تر با افزایش سطح نشانه های ASD ارتباط داشت. کودکان مدرسهای زودرس سطوح بالاتری از نشانه های ADHD و ASD و به خصوص مشکلات توجه، معاشرت و ارتباطی بیشتری را نشان دادند.

کلیدواژه ها

اوتیسم، بیش فعالی، کودک زودرس، شیوع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.