مطالعه تطبیقی داستان آگوستوس هرمان هسه و فیلم سوپر استارتهمینه میلانی با تکیه بر رویکرد بیش متنیت ژنت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس حقوق، علوم سیاسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: LPHCONF01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1291
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیر طهوری

عضو هیئت علمی گروه تخصصی هنر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

یوکابد عارفی

دانشجوی دکتری پژوهش هنر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

موضوع حاضر، اقتباس سینمایی فیلمی با عنوان «سوپر استار» ساخته تهمینه میلانی از داستان آگوستوس نوشته هرمان هسه، نویسنده سوییسی آلمانی در قرن بیستم است. یکی از موضوعات مهم در بررسی نحوه اقتباس یک اثر از متنی دیگر، رابطه تاثیرپذیری متن ها از یکدیگر است. به این منظور، پژوهش پیش رو بر آن است تا بر اساس نظریه بیش متنیت ژرار ژنت چگونگی اقتباس فیلم سوپر استار از داستان آگوستوس هرمان هسه را مورد مطالعه و بررسی قرار دهد. در این نظریه متن مورد اقتباس به عنوان پیش متن (داستان آگوستوس) و متن اقتباسی (فیلمنامه سوپر استار) بیش متن در نظر گرفته می شود. این پژوهش سعی دارد به این پرسش پاسخ دهد: در این اقتباس تغییرات فرهنگی، جغرافیایی، نشانه ای و ... در اثر دوم یا بیش متن، نسبت به متن اول یا پیش متن چگونه و طی چه روندی اتفاق افتاده است؟ پژوهش با تکیه بر منابع کتابخانه ای و منابع دیداری-شنیداری(فیلم سوپراستار) و ابتنا بر روش توصیفی- تحلیلی و مقایسه ای تلاش دارد تا تغییرات متن دوم (فیلم سوپراستار) را نسبت به متن اولیه (داستان آگوستوس) نشان دهد. بررسی تغییرات فرهنگی، نشانه ای و زبانی، مقایسه شباهت ها، اضافات، حذف ها و تغییرات انجام شده در فیلمنامه به عنوان متن دوم نسبت به متن ادبی به عنوان متن اول از جمله اهداف این تحقیق به شمار می رود. نتیجه حاصل نشان می دهد فیلم در بیان مضمون اصلی، شخصیت های محوری (مانند کوروش، مادرش و پیرمرد) و مد نظر قرار دادن هنجارهای اجتماعی-فرهنگی به تقلید از پیش متن پرداخته است. همچنین برای انتقال برخی مفاهیم و موضوعات، فیلم بخش هایی از داستان را دستخوش تغییرات قرار داده است.

کلیدواژه ها

بیش متنیت، ادبیات، تهمینه میلانی، هرمان هسه، ژرار ژنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.